Nagy pofont kaptak a gyógyszergyártók

Vágólapra másolva!
Megütötték ma a két gyógyszergyártót, brókerkörökből származó információink szerint a gyorsjelentések előtti profitrealizálás látható. A többi nagyobb magyar papír sem tudott pluszba kerülni, ráadásul a forint is gyengülni kezdett az euróval szemben. Nem éppen a legjobb hétzárás volt ez a magyar piacon.Ide-oda váltogatták ma a egymás az európai piacok a pozitív és negatív tartományban, nap végére pedig a DAX 0,7 százalékos mínuszban jár, és csak a francia és spanyol piacok mutatnak erősödést. Amerikában pedig egyértelműen az eladók dominálnak, a főbb indexek visszaesésben vannak, a szektorok közül is csak a távközlési tartja magát.
Vágólapra másolva!

Pofon a Richternek és az Egisnek

Rendkívül rossz napot fogtak ma ki a hazai gyógyszerpapírok, a Richterre és az Egisre is komoly eladói nyomás helyezedik. Brókerkörökből származói információink szerint a befektetők a gyorsjelentés közeledtével profitrealizálásba fogtak a két gyógyszepapírban. Az Egis 4,5, míg a Richter 2,4 százalékos eséssel zárt. Az OTP-Mol-MagyarTelekom hármas valamivel erősebb volt, bár a pluszokat ők sem tudták megcsípni.

Forrás: Origo

A BUX így végül 0,9 százalékos mínuszban zárta a hét utolsó kereskedési napját ami nem nevezhető jónak, de legalább a kereskedés utolsó órájában erősödni tudott, hiszen még 1,4 százalékos visszaesést is mutatott az index. A cseh és osztrák piac jó teljesítményét látva pedig régiós viszonylatban is alulteljesítő volt a magyar tőzsde, legalább a lengyel WIG20-at sikerült megelőzni.

Forrás: Origo

Minél korábban szeretné a devizaalapú jelzáloghitelek megszűntetését a kormány, mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a porfolio.hu-nak adott interjújában. Varga elmondta továbbá, hogy a következő héten a deviza jelzálog hiteleseket képviselő civil szervezettel és a Magyar Bankszövetséggel folytat majd egyeztetéseket.

A forint árfolyama vegyesen teljesített, nap elején még erősödést mutatott az euróval szemben, ám délután már gyengülni kezdett, és 298 fölé is benézett a devizapár. Jelenleg 297,5-nél alakulnak a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Nincs volt jó hangulat Európában

Csak a francia és spanyol tőzsdéken látszott ma komolyabb vételi erő, a nyugat-európai piacok általában gyengén teljesítettek a hét utolsó napján. A DAX 0,7 százalékos mínuszba csúszott.

Forrás: Origo

Jóváhagyták az eurózóna pénzügyi illetékesei a görögök számára átutalandó 2,5 milliárdos segítséget, amit a mentőcsomag részeként kapnak meg. Tegnap a görögök megszavazták a reformokat, melyet a nemzetközi hitelezők kértek az országtól.

Megvásárolja a Vivenditől az Activision Blizzard menedzsmentje az utóbbi céget 8,17 milliárd dollárért, így véget érhet az öt éve tartó francia kontroll a játékgyártó esetében. Az Activision papírja 17 százalékos pluszban nyithat. Kora délután a társaság pénzügyi vezetője arról számolt be, hogy a cég feldarabolását tervezik. A Vivendi részvénye pozitívan reagált a hírekre.

Kezdetben 5 százalékos pluszban állt, ám végül elgyengült a francia Renault árfolyama, holott a társaság az elemzők által kiemelten figyelt tisztított üzemi nyereség tekintetében alaposan meghaladta a Bloomberg elemzői konszenzust.

Gyenge hétzárás lehet ebből

0,4-0,8 százalékos mínuszban járnak a vezető amerikai indexek, nincs tehát jó hangulat ma a piacokon.

Forrás: Origo

A szektorok közül csak a távközlési teljesít jól, de a pluszok nem tekinthetőek acélosnak. Nem úgy mint az alapvető fogyasztási javak mínuszai, átlagosan 1,2 százalékkal csökken az árfolyamuk.

Forrás: Origo

Az Abbott Laboratories gyógyszergyártóból leválasztott AbbVie az elemzői konszenzushoz képest árbevétel és profit soron is kellemes meglepetést tudott okozni. A biotechnológiával és gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó cég ráadásul 3,07-3,13 dollárra emelte éves EPS várakozását a korábbi 3,03-3,13 dollárról. A részvény 2 százalékos pluszban nyithat.

A Wall Street Journal szakértője, Jon Hilsenrath szerint a jövő heti Fed ülésen nem nyúl a Fed a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárláshoz hozzá, de a közlemény rendkívül fontos lesz, mivel a szeptemberi ülésen sokan azt várják, hogy 65 milliárd dollárra csökken a stimulus nagysága. Hilsenrath szerint azonban az is előfordulhat, hogy akár a célul kitűzött 6,5 százalékos munkanélküliségi rátát is alacsonyabban határozzák meg.

A tegnap este gyengét jelentő Zynga ma 18 százalékos mínuszban áll, míg a míg a Starbucks már 7,5 százalékot emelkedett a kedvező gyorsjelentésre.