Cérnaszálba kapaszkodik az Erste

Vágólapra másolva!
Rendkívül pesszimista jelzéssel szembesülhetnek az Erste befektetői, ha rápillantanak a bankpapír grafikonjára. A halálkeresztként emlegetett szignált a technikai elemzés követői fontos eladási jelként értelmezik, ami alapján akár jelentős csökkenés elé is nézhetne az árfolyam. Az Erste mai teljesítménye azonban azt mutatja, hogy a befektetők nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a pesszimista jelzésnek, igaz hátra majd csak akkor dőlhetnek a karosszékben, ha már az árfolyam sikeresen megragadt a mozgóátlagok felett.
Vágólapra másolva!

Nem lehetnek maradéktalanul elégedettek az Erste Bank részvényesei technikai szemmel nézve. Bár az árfolyam a héten sikeresen verekedte túl magát a nyár eleje óta tartó csökkenő trendvonalon, azóta mégis megrekedt egy kulcsszinten, mégpedig a lélektanilag fontos szereppel bíró 200 napos mozgóátlagnál.

Mint ahogyan tegnap is utaltunk rá az Investor.hu hasábjain, ha nem tud túljutni ezen az ellenállásán az árfolyam, akkor akár egy markáns eladási szignállal is szembe találhatja magát, egy halálkereszt személyében. Ez a negatív jelzés akkor alakul ki, amikor az 50 napos mozgóátlag felülről metszi a 200 naposat, és az árfolyam is alattuk tartózkodik.

Az Erste árfolyamgrafikonja (Bécs)

Forrás: Origo

Azonban, ha mégis sikerülne kitörnie a nevezetes mozgóátlagok árnyékából, akkor azt a piaci szereplők is pozitívan értékelnék. Ebben az esetben akár 26 euróig, vagy akár még e szint fölé is eljuthat az árfolyam, ami bőven kétszámjegyű emelkedést takar.

Ráadásul ezt a tézist erősíthetik az elmúlt napokban megjelent elemzői vélemények, a Goldman Sachs mellett a Société Générale szakértője is kedvencei között tartja számon az osztrák bankpapírt, jókora növekedési lehetőséget előrevetítve.

Persze ne felejtsük el, hogy mégiscsak egy negatív jelzéssel szembesülhettek a részvényesek a halálkereszt személyében, ami alapján akár 20 euróig is visszacsúszhat az árfolyam. Igaz, 21,5 eurónál látható még egy támasz, ami vissza is fordíthatná északi irányba az Erstét.

Az Erste árfolyama az év eleje óta (EUR)

Forrás: Origo