Zugparkolókba szállt ki az adóhatóság

Vágólapra másolva!
A NAV foghíjtelkeken kialakított parkolókat ellenőrzött, és nem volt boldog. Az esetek felében nem kaptak számlát, és volt, ahol még a területre se volt engedélye a használónak.
Vágólapra másolva!

A foghíjtelkeken kialakított parkolókat és a nyári szezonhoz köthető turistaszolgáltatásokat ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Főleg az előbbiekre volt jellemző, hogy elfelejtenek nyugtát adni.

Csütörtökön 200 ellenőrzést végzett az adóhatóság. Az esetek 37 százalékában nem adtak számlát vagy nyugtát, 43 százalékban pedig későn vagy egyáltalán nem bejelentett alkalmazottakra bukkantak. További szabálytalanságok is lehetnek, de a forgalmazott áruk eredetének vizsgálata még nem zárult le.

Ahol adtak is számlát, gyakran hiányosan vagy hibás adatokkal. Hat esetben a pénztárgép adatai nem egyeztek meg a napi bevétellel, illetve a kasszában lévő készpénz sem stimmelt.

A foghíjtelkeken az esetek felében nem volt számla, sőt, három helyen még telephely-engedély sem. A szuvenírárusok is minden második esetben szabálytalankodtak, és találtak két "kontárt" is.