Egyre jobb üzlet a trafik

Vágólapra másolva!
Lassan felpörög a dohányüzlet, a kezdeti költségek után ugyanis egyre nagyobb a forgalom a trafikokban. A cigaretta ára egyelőre még nem változott, de hamarosan 120-140 forinttal fog megemelkedni az árrés emelése miatt.
Vágólapra másolva!

Eddig csak kiadásuk volt a trafikosoknak, de mostanában a bevételi oldalon is egyre nagyobb összeget könyvelhetnek el - írta pénteki számában a Világgazdaság, amely szerint a jó üzlethelyiséget választó koncessziótulajdonosok napi félmillió forintos forgalomnak örülhetnek.

A lap szerint a trafikok még a kifutó készleteket árulják, a nagykereskedők még nem építették be az áraikba a 10 százalékos árrést, de a drágulás heteken belül bekövetkezhet. Ez 120-140 forintos árnövekedést eredményezhet.

Az Origo korábban kiszámolta, hogy az árrés 10 százalékra emelésével az állam egy átlagos trafikosnak 50 millió forint értékű üzletet adott át (és ebben a dohányon kívüli termékek nincsenek benne). A forgalmasabb helyek ennél jóval értékesebbek is lehetnek.

A Világgazdaságnak Király Antal, a Trafikos Franchise Kft. vezetője azt mondta, a forgalom rövid időn belül a napi egymillió forint fölé is mehet, amikor az emberek már az italokat is a trafikokban fogják megvenni. Az olcsó sör elszipkázza majd a vevőket a kisboltoktól - tette hozzá.