Remek negyedévet zárt több fontos cég is

Vágólapra másolva!
Az ázsiai piacokon már a délutáni amerikai makroadatokkal kapcsolatos kivárás jellemezte ma a piacot, még a kedvező dél-koreai GDP-adat sem tudott igazán nagy szenzációt okozni. A Nikkei 1 százalék körüli mínuszokat hozott össze.Az amerikai piacokon minimális korrekciót láthattunk tegnap, nagy szenzációval rukkolt viszont elő a Facebook, aki jelentősen túlteljesítette gyorsjelentésével az elemzői várakozásokat. A technológiai cég így több mint 16 százalékos pluszban nyithat ma, követve az Apple-t, aki tegnap 5 százalékos pluszban zárt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai adatokat várják az ázsiai befektetők

1,1 százalékkal bővült a dél-koreai gazdaság a második negyedévben, holott az elemzők csak 0,8 százalékos emelkedésre számítottak, valamint az első negyedévben is csak 0,8 százalékos volt a gazdaság bővülésének üteme. A dél-koreai KOSPI a kedvező adat ellenére 0,1 százalékos mínuszban zárt.

A többi ázsiai piacon sincs jó hangulat, ami feltehetően annak köszönhető, hogy a befektetők már a délutáni amerikai makroadatokat, főleg a tartós cikkek rendelésállományának változását várják, hiszen a Fed monetáris stimulusának élettartama főleg a makroadatok függvényében változhat. A Nikkei 1,1 százalékot esett, míg a Shanghai Composite, vagy a hongkongi tőzsde csupán 0,2-0,3 százalékot.

Forrás: Origo

A múlt héten ugyan liberalizálták Kínában a hitelkamatok meghatározásának módját, de a betéti ráták esetében erre nem kell számítani a következő két évben a Wall Street Journal szerint.

Óriási emelkedésben a Facebook - remek gyorsjelentések érkeztek

17 százalékot emelkedett piaczárás után a Facebook papírja, miután a közösségi oldal az elemzői várakozásokhoz képest lényegesen jobb negyedéves számokat tett közzé. A mobilos bevételek 41 százalékot bővültek éves szinten, ráadásul az aktív felhasználók száma is emelkedett.

A Facebook árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu

4 százalékot tudott emelkedni a Qualcomm a tegnapi gyorsjelentés után. A chipgyártó árbevétel soron tudott meglepetést okozni, ráadásul az éves árbevétel és profit várakozását is megemelte a menedzsment. 24-25 milliárd dollár helyett 24,3-25 milliárd dollár lehet a bevétel, míg az egy részvényre jutó nyereség 4,48-4,56 dollár a korábban jósolt 4,4-4,55 dollárral szemben.

Bevételek és EPS szintjén is kellemes meglepetést okozott részvényeseinek tegnap este a Visa. A bankkártya-kibocsátó cég újabb, 1,5 milliárd dolláros részvény visszavásárlást is elindít. Az éves célokat megerősítette a menedzsment. 2 százalékot ugrott a jelentés után a papír.

Az S&P 500 és a Dow Jones index is egy kisebb korrekciót mutatott be tegnap, 0,1-0,4 százalékot csökkenve. A Nasdaq az Apple kiváló, 5 százalék fölötti emelkedése miatt 0,3 százalékot tudott bővülni, amit a gyorsjelentés miatt produkált a technológiai cég.

Forrás: Origo

Az S&P 500 szektorai közül csak a technológiai cégek tartották jól magukat, bár az emelkedés főleg az Apple-nek köszönhető. Ma feltehetően a Facebook szárnyalása miatt ismét felülteljesítő lehet a szektor.

Forrás: Origo