Varga a forintot és az OTP-t is leütötte

Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentésére, mely szerint a kormány teljesen kivezetné a devizahiteleket a magyar piacról a forint árfolyama mellett az OTP-részvények is gyengüléssel reagáltak.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály szerdán bejelentette, hogy a kormány ki kívánja vezetni a magyar piacról a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket. A nemzetgazdasági miniszter szavai szerint ennek érdekében kezd majd rövidesen tárgyalásokba a kormány a devizahitelezésben érintett pénzintézetekkel. A kormány mozgástere a jogalkotásért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint széles, ugyanis több nemzetközi példa is van arra, hogy a kormányok nekik tetsző megoldást találtak a devizahitelezéssel kapcsolatos problémákra.

Varga bejelentése nemcsak a forint, de az OTP-részvények árfolyamának is nagy pofonnak bizonyult. A papírok ára Varga beszéde után közvetlenül nagyot esett, rövidesen azonban ismét felpaszkodott az árfolyam a tegnapi záróérték közelébe.

A forintnak sem tettek jót a miniszter szavai. Az árfolyam már a keddi kamatdöntés után esésbe kezdett, Varga bejelentése után azonban egyhavi mélypontjára süllyedt. Most 296,5 forintot kérnek egy euróért.