Pénztárgépcsere: a Magyar Telekom felkészült az adatátviteli szolgáltatásra

Pénztárgép, a NAV-hoz bekötött kasszák a gyakorlatban, pénztárgép átállítás az áfa miatt Szegeden
Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom felkészült az új pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszere közötti adatátviteli kapcsolatot biztosító szolgáltatás nyújtására, amely alapfeltétele a kereskedelmi egységek jogszabályváltozásokhoz való alkalmazkodásának - közölte a távközlési cég kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom közleményében emlékeztetett arra, hogy májusban írták alá a szolgáltatás nyújtásához szükséges műszaki kereteket meghatározó jegyzőkönyvet a NAV-val.

A közlemény szerint a Magyar Telekom megoldásával működőképesnek bizonyult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervere, valamint a pénztárgépekbe kerülő Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE) közötti adatátviteli kapcsolatot biztosító szolgáltatás.

A saját fejlesztésű szolgáltatást a Magyar Telekom a T-Mobile Austria által szállított SIM chipkártyák alkalmazásával nyújtja majd, amelyek használata teljes körűen biztosítja a NAV által meghatározott követelmények teljesíthetőségét és a folyamatos adatkapcsolatot.

A kis- és középvállalati ügyfelek mellett a Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems Magyarország révén a nagyvállalatok számára is elérhetővé teszi a pénztárgépek és a NAV közötti folyamatos kapcsolattartáshoz szükséges, a pénztárgépek adatainak eljuttatását megvalósító szolgáltatást - közölte a távközlési cég.