Megtáltosodott a forint

Vágólapra másolva!
296 fölé ugrott reggel a forint az euróval szemben. Úgy fest, a mai napot gyengélkedéssel indítja a hazai fizetőeszköz. A piacokon továbbra is nagy a bizonytalanság a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban.Kora délután masszív erősödésbe kezdett a forint az euróval szemben, 296 alá esett az árfolyam. 11 óra körül még a 297-es szintet ostromolta a hazai fizetőeszköz.
Vágólapra másolva!

14:00 - Már 296 alatt az euró-forint

Délelőtt 11 órakor még a 297-es szintet próbálta áttörni a forint az euróval szemben, de délutánra javult a hangulat és ismét a 296 alatt mozog az árfolyam, sőt egyre közelebb jár a 295-ös szint letöréséhez.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

9:30 - Gyengül forint

Gyengüléssel vágott bele a mai napba a forint, az euróval szemben 296,4 fölé ugrott az árfolyam. A forint piacán is érezhető a bizonytalanság, amit a mai kormányzati bejelentések okozhatnak. Egyelőre még az sem biztos, hogy ma érkezik bejelentés, legalábbis így értesült a nol.hu.

A dollár-forint 224,3 körül, a svájci frank-forint árfolyam pedig 239,5 körül mozog a reggeli órákban.

Mint arról az Investor.hu hasábjain beszámoltunk, tegnap kamatdöntő ülést tartott az MNB, ahol 25 bázisponttal 4 százalékra vágták vissza az alapkamat nagyságát. 15 órától pedig Matolcsy György jegybankelnök tartott sajtótájékoztatót, ahol a jövőbeli kamatdöntési mechanizmusról beszélt az MNB vezetője.

EURHUF napi grafikon

forrás: Investor.hu