Meghúzta a határt Kína, 7 százalékon lépnek

Vágólapra másolva!
Jó hangulat uralkodik a piacokon, főleg a Kínából érkezett kedvező hírek hatására. A kormány szerint ugyanis 7 százalékos növekedés a minimum, amit idén el kell érni, ha pedig kételyek merülnek fel ezzel kapcsolatban, akkor akár be is avatkozhat a kormány a gazdaság működésébe. Valamennyi ázsiai tőzsdeindex pozitívan fogadta a híreket, a hongkongi piac már 2 százalékos pluszban jár. A jó környzetet Európában is uralkodó lehet, a határidős indexek alapján ugyanis 0,3-0,4 százalékos pluszok várhatók nyitáskor.Közben Amerikában folytatódott a vállalati gyorsjelentési szezon, a Texax Instruments pozitív, míg a Netflix inkább negatív meglepetésével. Az indexek viszont ebből nem sokat éreztek meg, akik folytatva az elmúlt hetek jó teljesítményét, újabb történelmi csúcson zártak.
Vágólapra másolva!

Minimum 7 százalékos GDP növekedés lehet Kínában

Nem tolerál 7 százalékos GDP növekedésnél lassabb bővülési ütemet a kínai kormány, állítják a kínai újságok, hozzátéve, hogy a kormány ezeken a szinteken már akár hajlandó lenne beavatkozni a növekedés serkentése érdekében. A befektetők vélhetően valamelyest megnyugodtak a bíztató szavak után, hiszen a Shanghai Composite már 1,7 százalékos pluszban jár.

A többi ázsiai piacon is jó hangulat uralkodik, a Nikkei 0,8, a dél-koreai KOSPI pedig 1,3 százalékot erősödött. A hongkongi tőzsdeindex is jól szerepel, 2,1 százalékos pluszával.

Forrás: Origo

Frissítette a japán a gazdasági kilátásokra vonatkozó prognózisait, szerintük enyhül a deflációs nyomás, illetve az agresszív monetáris stimulusoknak köszönhetően a növekedés is kezd beindulni a szingetországban.

Változatlanul a 100-as szint alatt vesztegel a jen árfolyama a dollárral szemben, ami még hétfői kereskedés első óráiban esett ismét a nevezetes szint alá.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: Origo

Tovább menetel az S&P 500

Egy iránytalan kereskedés végén sikerült minimális pluszokat elérniük az amerikai piacoknak, továbbra is a Fed lazításával kapcsolatos várakozások, illetve a gyorsjelentések alakítják a hangulatot.

Forrás: Origo

Nap végére is maradt a vegyes felállás az S&P 500 szektorai között, a pénzügyi és egészségügyi cégek jól teljesítettek, míg az energiaipari cégek már kevésbé, de a mínuszok nem voltak számottevőek.

Forrás: Origo

Ugyan EPS szinten pozitív meglepetést okozott negyedéves jelentésével a Netflix, a videóstreameléssel foglalkozó oldal árbevétel soron és új felhasználók számának a változását tekintve is csalódást okozott. Csupán 630 ezer fővel nőtt az USA-ban a fogyasztók nagysága, holott 700 ezer főre számítottak a Bloobmerg által megkérdezett elemzők. A vállalat egy elég széles EPS sávot adott meg a harmadik negyedévre, szerintük 30-56 cent között alakulhat, míg a piac 43 centet vár. A részvény 4 százalékot esett zárás után.

2 százalékot tudott emelkedni a gyorsjelentést követően a Texas Instruments. A chipgyártó EPS soron pozitív, árbevétel soron negatív beszámolót tett közzé. A cég 49-57 centes egy részvényre jutó profittal kalkulál, míg a piac 51 centtel.

4,3 százalékot esett tegnap a Yahoo! árfolyama, miután az aktivista befektető, Daniel Loeb 40 millió részvényt adott el papíronként 29,11 dolláros árfolyamon. A részvényeket a Yahoo vette vissza. A Third Point kockázati tőketársaságnak még így is 20 millió részvénye marad az internetes cégben.

Több mint egy éve nem volt olyan jó napja az aranynak, mint tegnap, 3,3 százalékot emelkedett, mivel néhányan arra számítanak a Fed múlt heti kommentje miatt, hogy mégsem lesz olyan gyors a stimulusok csökkentése. Az ezüst nagyjából 5 százalékot ralizott.