Itt egy jó hír a Raiffeisennek

Vágólapra másolva!
Semlegesre változtatta ajánlását a Raiffeisen részvényére vonatkozólag a korábbi alulteljesítőről a Macquarie elemzője, aki ezzel egyidőben 24 euróra csökkentette, korábbi 30 eurós célárát. Ez alig több mint 9 százalékkal haladja meg a mai árfolyamot, viszont sokkal kedvezőbb, mint a múlt hét pénteken megjelent 12 eurós ár a Berenberg szakértőjétől. Ma 2 százalék körüli emelkedésben van a Raiffeisen, ezzel jobb teljesítményt nyújt, mint osztrák társa az Erste, ami "csak" fél százaléki közeli pluszban tartózkodik.
Vágólapra másolva!

Alulteljesítőről semlegesre módosította ajánlását a Raiffeisen részvényére vonatkozóan a Macquaire elemzője, ezzel egyidőben pedig 24 euróra csökkentette egy éves időtávra szóló célárát a szakértő a korábbi 30 euróról, ami a mai árfolyamnál alig több mint 9 százalékkal magasabb. Azzal indokolta döntését, hogy a Raiffeisen túl sok bizonytalansággal néz szemben, mindenek előtt a jelentős tőkehiány miatt. Több elemző szerint is a nemzetközi szabályoknak való megfeleléshez szüksége lehet a Raiffeisennek friss tőkére.

Forrás: investor.hu
Forrás: investor.hu

De még így is sokkal kedvezőbben ítéli meg az osztrák bank kilátásait, mint például a Berenberg szakértője, aki múlthét pénteken 12 eurós célárral állt elő, és fenntartotta eladási ajánlását is.

Az osztrák bankpapír árfolyama idén óriási mértékű, több mint 30 százalékos zuhanást szenvedett el, beesve a tavaly júniusi szintek alá. A csökkenő trend csatornaaljáról viszont vissza tudott pattanni, és úgy tűnik sikeresen áttörte a 21,7 euró környéki ellenállását is, ugyanakkor innen még nagyon nagy ugrás kéne, hogy kitörjön a lejtmenetből. Ma eddig 2 százalék feletti pluszban áll a Raiffeisen.

A Raiffeisen árfolyama (Bécs)

Forrás: investor.hu
Forrás: investor.hu