Nem egészségügyi okból adta az OTP részvényeket Csányi

Vágólapra másolva!
Nem egészségügyi okokból kifolyólag adta el OTP-részvényeinek egy jelentős részét Csányi Sándor elnök-vezérigazgató, mondta el az Origo megkeresésére a Bank. Még vasárnap jelent meg a Magyar Nemzet online oldalán, hogy visszavonulna a bank éléről Csányi Sándor egészségügyi problémák miatt, és ez állhat a csütörtöki nagy részvényeladások mögött.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank határozottan cáfolta, hogy Csányi Sándor elnök-vezérigazgató egészségügyi okok miatt visszavonulna a bank éléről. Még vasárnap jelent meg a Magyar Nemzet Online-on, hogy emiatt kezdett hatalmas részvényeladásokba az OTP-vezér még csütörtökön. Még pénteken az OTP kommunikációs osztálya, azt mondta, hogy a részvényeladások elsősorban agrár- és élelmiszeripari beruházások finanszírozása miatt történtek.

Mint, ahogy korábban mi is megírtuk, Csányi Sándor és az érdekeltségébe tartozó BONITÁS 2002 Zrt. a csütörtöki kereskedés során több mint 7,8 milliárd forint értékben adott el OTP részvényeket. Csányi 342 818 darab részvényt értékesített 4668 forintos átlagáron, amivel 10 ezer darabra csökkent részesedése. A BONITÁS 2002 Zrt pedig, amely Csányi Sándor minősített befolyása alatt áll, 1 350 000 darab OTP részvényt értékesített 4617 forintos átlagáron, a manőver után még 1 150 000 darab részvénye van a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó cégnek.

A hírekre az OTP árfolyama pénteken zuhanórepülésbe kezdett, és a nap során elérte a 14,5 százalékos mínuszt is, míg végül 9 százalék feletti esésben állapodott meg, 4200 forinton. A bankpapír forgalma pedig 36 milliárd forintos volt, jóval több mint négyszerese az elmúlt 1 hónap átlagának.

Múlthét kedden még 5030 forinton zárt a bankpapír, míg pénteken már több mint 16 százalékkal alacsonyabban tért nyugovóra a részvény a kialakuló pánik következtében. Egyelőre a hétfői kereskedést is mínuszban indította az OTP.

Az OTP árfolyama

Forrás: investor.hu