Állami adószoftvert kapnak a cégek

Vágólapra másolva!
Spórolhatnak a tranzakciós költségeken a cégek - ígéri az NGM, amely egy egyszerű adózási szoftvert fejlesztett ki a vállalkozásoknak.
Vágólapra másolva!

A cégek, az egyéni vállalkozók ezentúl egyetlen pénzmozgással róhatják le közterheiket az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól hamarosan megjelenő rendelet alapján - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára azt mondta, az új módszerrel a vállalkozások akár havonta is jelentős összeget takaríthatnak meg. A korábbi fél tucat, vagy annál is több átutalás helyett mindössze egy utalás banki díját kell majd megfizetni.

Magyarázata szerint az ügyfélkapun keresztül lesz elérhető a rendszer. Abban a az ügyfél tételesen megjelölheti hogy mely adónemekre kíván utalni, ez alapján a rendszer fizetési megbízást készít, amit megküld a cég bankjának.

Az ügyfelek akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha pénzintézetük csatlakozott az elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez, szerződést kötöttek a kormányzati informatikai ügynökséggel - tette hozzá a helyettes államtitkár.