A budapesti strandokon már egy kánikula sem segítene

Vágólapra másolva!
A későn érkező strandszezon miatt július közepéig a tavalyinak a fele volt a budapesti strandok forgalma. Úgy látszik, egy tartós kánikula is kevés lenne a strandok eredményességéhez.
Vágólapra másolva!

Bár Budapesten a jól sikerült 2012-es strandszezonhoz képest újabb ötszázalékos bővülést vártak, az időjárás és az árvíz miatt ez aligha jön össze - írta a Napi Gazdaság.

A lap csütörtöki számában ismertetett adatok szerint a Budapest Városüzemeltetési Központ (BVK) Zrt. által üzemeltetett hat strandfürdőnek a tavalyihoz képest 50 százalékkal kevesebb látogatója volt július közepéig. Így a lap szerint a terveket valószínűleg egy hosszabb, egybefüggő kánikulával sem tudja hozni a cég.

Az idén 100-400 forinttal emelték a strandbelépők árát, miközben kedvezményt kapnak a diákok, a gyermekes családok és a nyugdíjasok, továbbá a szerdai strandváró napon is csökkentett tarifáért (akár 1300 forint) lehet fürdőzni a Paskál, a Római, a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői strandfürdőben. Ennek is köszönhető, hogy ezek a legnépszerűbb helyek.