300 forintig eshet a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Egyre pesszimistábban vélekednek az elemzők a Magyar Telekomról. Ma a Goldman Sachs rontotta semlegesre korábbi vételi ajánlását, míg a Deutsche Bank tegnap kiadott elemzésében 300 forintos célárat határozott meg a telekompapírra, ami 21 százalékos vágást jelent a korábban meghatározott értékhez képest. A német elemzőház ezzel a legpesszimistább várakozást fogalmazta meg a Magyar Telekom részvényére, ami további 9 százalékos lejtmenetet vetít előre a tegnapi záróárhoz képest.
Vágólapra másolva!

Újabb negatív hangvételú elemzések jelentek meg a Magyar Telekommal kapcsolatban. A Goldman Sachs legfrissebb anyagában semleges minősítést fogalmazott meg a telekompapírra, míg korábban vételre ajánlotta a részvényt. A Deutsche Bank tegnap kiadott elemzése ugyan továbbra is tartást fogalmaz meg a Magyar Telekomra, de mindezt a legpesszimistább célár mellett teszi. A német elemzőház ugyanis 390 forintról, 300 forintra vágta vissza célárfolyamát, ami a tegnapi záróárhoz képest 9 százalékos leértékelődéssel fenyeget.

Forrás: Origo

A Deutsche Bank elemzője messze a legpesszimistább várakozást fogalmazta meg a Magyar Telekommal kapcsolatban, 300 forintos célárát a VTB és az HSBC egyaránt 320, illetve az Erste 330 forintos célárfolyama követi. Ugyanakkor, ha a Bloomberg által összegyűjtött elemzői véleményeket összesítjük, akkor 342 forintos célárat kapunk, ami némiképp meghaladja a tegnapi 330 forintos záróárat.

Forrás: Origo

A Deutsche Bank elemzője legfrissebb modelljébe már beépítette a Magyar Telekom legutóbbi profit warningját, ami tulajdonképpen a telefonadó augusztus 1-jei megemelésével áll összefüggésben. Ezen kívül a szakértő az ősszel esedékes újabb rezsicsökkentés hatását is figyelembe vette, ami tovább rombolhatja a telekomcég profitabilitását.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Telekomnak rövidesen újabb frekvencia tendereken kell részt vennie, ahol komoly összegeket fordíthat a különböző sávok megvételére. A növekvő beruházások miatt pedig a telekomcég kénytelen lesz visszavágni osztalékát is, jövőre már csak 40 forintot fizethet ki részvényenként az elmúlt évek 50 forintját követően. Ennek ellenére a 12 százalékos osztalékhozam még mindig vonzónak számít, tulajdonképpen ennek köszönhető, hogy megerősítésre került a tartás ajánlás.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.