Vágólapra másolva!
Korrigáltak tegnap az amerikai részvénytőzsdék, az S&P 500 nyolc napos nyerőszériát szakított meg, miután vegyes gyorsjelentések láttak napvilágot. Leginkább a Coca-Cola rontotta el a hangulatot vártnál gyengébb eredményével, de a Goldman Sachs árfolyama is esett, pedig remek számokkal rukkolt elő. Ma 4 órától kezdődik Ben Bernake két napos kongresszusi meghallgatása, amit kiemelt figyelemmel követnek majd a befektetők, emellett pedig folytatódik a jelnetési szezon is, többek között a Bank od America, az eBay és az Intel is ma teszi közzé negyedéves számait.Ázsiában nincs igazán határozott irány, vegyesen mozognak az indexek, a Nikkei 7 hetes csúcsáról korrigál, míg Dél-koreában és Hongkongban emelkedni tud a tőzsde.A határidős indexek alapján Európában kisebb emelkedéssel kezdhetnek a vezető tőzsdék, de a kereskedés irányát ma is az Amerikából érkező hírek befolyásolhatják elsősorban.
Vágólapra másolva!

Kivár Ázsia a Bernanke-beszéd előtt

Vegyesen mozognak főbb ázsiai részvényindexek, a befektetők kivárnak a Fed elnökének mai kongresszusi meghallgatása előtt. Dél-Korea mutatja a legnagyobb elmozdulást a Kospi több mint 1 százalékos emelkedésben van de Hongkongban is plusz látható. Ellenben a tokiói parketten mérsékeltebb mínusz tapasztalható, míg Kínában a jobb kezdést követően elromlott a hangulat. Hongkongban azután emelkedik az index, hogy a Kínába irányuló közvetlen külföldi befektetések 20 százalékkal ugrottak meg júniusban.

Forrás: Origo

A Nikkei kedden 7 hetes csúcsára ért innen indult egy kisebb korrekció, a jen kisebb gyengülése mellett, a dollár/jen keresztárfolyam a 99,5-ös szint körül mozog jelenleg.

Ausztráliában minimális mínuszban van az S&P/ASX 200, viszont a bányatársaságok jól teljesítenek ma is. Hatalmas 30 százalék felett robban ki a szörfruházatáról híres Billabong, miután a vállalat egy kockázati tőkealaptól kapott hitelt és lecserélte vezérigazgatóját is.

Elrontotta a hangulatot a Coca-Cola

Tegnap korrigáltak az amerikai piacok, a főbb indexek 0,1-0,4 százalékos mínuszt szedtek össze, a felemás gyorsjelentések és makroadatok után. A Coca-Cola negyedéves számai csalódást keltettek, ellenben a Goldman Sachs jelentése jól sikerült, ennek ellenére a bank papírjai is 1,7 százalékos mínuszban fejezték be a napot. A Coca-Cola részvények végül 1,9 százalékos csökkenéssel zártak.

Forrás: Origo

Az S&P 500 8 egymást követő nyerő szériát szakított meg tegnap, és végül 1676 ponton zárt, de ezzel nem távolodott el túlságosan előző napi csúcsától.

Az S&P 500 értéke (pontban)

Forrás: investor.hu

Ma délután 4 órakor kezdődik Ben Bernake Fed elnök kongresszusi meghallgatása, amit kiemelt figyelemmel kísérnek majd a piacok, bár várakozások szerint nem valószínű, hogy lényegesen különböző dolgokat fog elmondani az elnök, mint egy héttel korábban. Múlt héten úgy nyilatkozott Bernanke, hogy a Fed nem sieti el a kamatemelést és maradhat a lazább monetáris politika amíg nem jönnek újabb megerősítő jelek a gazdaság javulásáról.

A Coca-Cola árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

Az S&P 500 szektorai közül egyedül a távközlés tudott pluszban zárni, míg alulteljesítő a nyersanyag kapcsolt cégek részvényei voltak.

Forrás: Origo

Piaczárást követően jelentett a Yahoo!, amely árbevétel alapon ugyan minimálisan alulmúlta a várakozásokat, ugyanakkor nettó profit soron sikerült megvernie az elemzői konszenzust. Az viszont nem túl kedvező, hogy a cég prognózisa szerint a harmadik negyedéves bevételek 1,06-1,10 milliárd dollár körül alakulhat, míg a szakértők 1,12 milliárdot vártak. Tegnap a hagyományos kereskedésben 1,7 százalékot esett az árfolyam, majd egy fordulattal 3,2 százalékot esett 26,01 dollárra, viszont az elemzői konferenciabeszélgetések elhangzása után 0,8 százalékos emelkedést mutatott be a papír.

14 százalékot zuhant tegnap a Tesla Motors árfolyama, miután a Goldman Sachs elemzője csupán 84 dollárra emelte a részvényre vonatkozó célárát. Az ajánláson viszont nem változtatott, továbbra is tartásra javasolja a papírok az elemző.

Ma további 22 S&P 500 komponens jelent, többek között, ma számol be negyedéves eredményeiről a Bank of America, piaczárást követően pedig az American Express, az eBay és az Intel is. Emellett a lakáspiacról is érkezik adat a kiadott építési engedélyek júniusi alakulása.