Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumában még mindig létezik a folyószámla-költségtérítés, amelyet a vezetők a bankszámláik fenntartásáért kapnak. A havi tízezer forintos költségtérítést több minisztériumban már megszüntették, Balog Zoltánnak, Hoffmann Rózsának és Szócska Miklósnak még mindig jár.
Vágólapra másolva!

A minisztériumok többségében megszüntették a miniszterek és államtitkárok folyószámla-költségtérítését, de az Emberi Erőforrások Minisztériumában a mai napig jár a különpénz, amely többé-kevésbé ellensúlyozza a tranzakciós illetéket - írta a Napi Gazdaság.

Balog Zoltán miniszternek a havi 1,1 milliós fizetés mellé és államtitkárainak a havi 997 ezres fizetés mellé 10 ezer forintot fizet ilyen címen a minisztérium - derült ki a politikusok jövedelemigazolásaiból.

A korábbi években megszokott volt, hogy a minisztériumok a vezető politikusoknak is fizettek folyószámla-költségtérítést annak kompenzálására, hogy a havi 1-1,1 milliós illetményüket nem készpénzben fizetik, hanem folyószámlára utalják. Ezen a gyakorlaton két éve kezdtek változtatni, miután kiderült, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban több tízezer forintos költségtérítést fizettek évente, miközben a Miniszterelnökségen évi 1000 forinttal kellett beérnie Orbán Viktor miniszterelnöknek - írta a Napi Gazdaság.

A folyószámla költségtérítések ügye korábban azért kapott nagy figyelmet, mert a 2010-2012-es időszakban még bőven léteztek nulla forintos bankszámlák.