Vágólapra másolva!
A falusi turizmusban a vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt csökkent 2012-ben. A szállásfajtát a 2011-es jogszabályváltozások küldték padlóra, de mélyrepülése tavaly is folytatódott.
Vágólapra másolva!

Míg korábban áprilistól szeptemberig tartott a szezon, és akár két hétig is maradtak a vendégek, újabban csak június és augusztus között, inkább hosszú hétvégékre érkeznek a vendégek a falusi turizmus szálláshelyeire - írja a Világgazdaság.

Az ágazat csak abban bízik, hogy a 2008-ban meghirdetett fejlesztési pályázatok eredménye most kezd beérni, és javulhat a szolgáltatások színvonala - nyilatkozta a lapnak Szalay-Zala Andrea, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség titkára.

A falusi turizmus helyzete azonban pont 2008 óta romlik, a vendégforgalom azóta a harmadára esett vissza. A vendéglátóhelyek száma a jogszabályi változások, az adómentesség eltörlése miatt a 2800-as 7500-ról mára 4200-ra apadt, az évi 800 ezer vendégéjszaka pedig 350 ezerre zuhant. Tavaly már csak mintegy 120 ezren vették igénybe ezt a vendéglátási formát.