Háromhetes csúcsán a forint

Vágólapra másolva!
Legutóbb három hete ilyen erős szinteken a forint az euróval szemben, mint ma. Késő délután ugyanis már a 292-es szintet támadta az árfolyam. A további erősödés azonban már igencsak kérdéses, ugyanis az árfolyam a 200 napos mozgóátlagban lelhet komoly akadályra.
Vágólapra másolva!

Az optimista piaci hangultnak köszönhetően a forint is jól teljesít, az euróval szemben már a 292-es szintet támadja az árfolyam. Legutóbb bő három hete járt hasonló szinteken a forint az euró ellenében.

Varga Mihály az MTI-nek adott félév értékelő interjújában elmondta, hogy a hozamszintek figyelembevételével lehetőség van újabb devizakötvény kibocsátására. Akár újabb 600-700 millió dolláros kibocsátással is megejelenhet a piacon hazánk. Varga azonban kiemelte, hogy a felmerülő devizaigényt eddig kényelmesen elő tudta teremteni a lakossági eurókötvények (PEMÁK) kibocsátásával.

Az EURHUF elmúlt egyhavi grafikonja

Forrrás: Investor.hu

A további erősödés azonban már nem ígérkezik könnyű feladatnak, miután az árfolyam a 200 napos mozgóátlagba ütközött. Ezalatt legutóbb tavaly év végén járt tartósan az árfolyam. Ugyan az elmúlt két hónapban kétszer is letörte a fontos szintet a forint, de ezek mindannyiszor fals jelzésnek bizonyultak.

Ha mégis megtorpanna az erősödés, akkor ismét a 300-as szintet célozhatná meg az árfolyam. Ezt az ellenállást azonban már a csökkenő trendvonal is támogatja, így ennek legyűrése sem tűnik könnyebb feladatnak, mint a jelenlegi akadályé.

Az EURHUF napi grafikonja

Forrás: Origo