Megéri beszállni az internetbe

Vágólapra másolva!
Újabb csúcsra ugrott az amerikai internetes cégeket tömörítő részvényindex, és a kedvező technikai képet több fontos tényező is alátámasztja. A szektor prominense, a Google hasonlóan jól fest, bár egy hajszállal lemaradt a részvény, de az új történelmi csúcs is meglehet akár pár napon belül is.
Vágólapra másolva!

Jól fest az internetes szektor, legalábbis ami a technikai képet illeti. A Nasdaqon forgó internetes cégeket tömörítő index (NASDAQ Internet Index) új csúccsal kacérkodik az elmúlt napokban, miután bő hónapos csökkenő sávozás, korrekció után indult meg, engedelmeskedve az MACD vételi jelzésének.

Az index közel hatéves történetének legmagasabb szintjén mozog, bár a kétezres évek eleji dotkom-lufi emlékével a fejünkben nehéz lenne ezeket történelmi csúcsnak nevezni az internetes szektorban, de azért igazán lényeges ellenállások nem akadályozzák az iparág emelkedését, ami kifejezetten tetszetős relatív erőt tükröz az alig pár napja még korrekcióval birkózó szélesebb piaccal szemben. A tavaly novemberben indult emelkedő trend továbbra is sértetlen, és az 50 napos mozgóátlag is felfelé tolja az indexet. Mindezek alapján akár merészebb új csúcsokat sem túl meredek elképzelni, feltéve, hogy az index meg tud tartósabban is kapaszkodni a 290-es szint felett.

A NASDAQ Internet Index alakulása

Forrás: Origo

A szektor egyik legtetszetősebb képviselője, a Google sem fest rosszul, bár még új csúcsra nem sikerült kikapaszkodnia a keresőóriásnak, a legjobb úton halad efelé. Az emelkedő trend mindenesetre itt is ugyanúgy érvényben van, az MACD indikátor pedig éppen vételi jelzést adott.

A részvény egy szűkülő háromszögből lépett ki, felpattanva az 50 napos mozgóátlagról. Ebből az alakzatból csupán 950 dollár körüli "célár" következne, de ha egy zászlóként tekintünk rá, akkor már sokkal közelebbinek tűnik a mesés 1000 dollár is. A technikai elemzésben nem sok relevanciája van, de érdemes megemlíteni, hogy az elemzők célárai is mind többször pedzegetik az ezres álomhatárt.

Semmi garancia nincs rá persze, hogy a Google meg tudja őrizni lendületét. Ha elfáradna a részvény, akkor első körben az 50 napos mozgóátlag nyújthat támaszt, utána pedig 850 dollár környékén tűnik fel újabb támasz, de ha ezt tesztelné az árfolyam, az már alaposan elrontaná a jelenlegi tetszetős képet.

A Google árfolyama (dollár)

Forrás: Investor.hu

Végezetül pedig tekintsük meg a Szomszédok legendás jelenetét, ahol Vágási Feri már jó előre ráérzett az internetben rejlő lehetőségekre. A szektor és a Google technikai képe alapján érdemes lehet követni Ferit az internetbe.