200 millióért adott el OTP-t a bennfentes

Vágólapra másolva!
Közel 25 százalékát adta el OTP részvényeinek Takáts Ákos, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese pénteken, amivel több mint 200 millió forintos tranzakciót hajtott végre.
Vágólapra másolva!

42 267 darab OTP részvényt adott el pénteken Takáts Ákos, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, jelentette be ma a bank rendkívüli közleményben. A tranzakcióra 4 900 forintos átlagáron került sor részvényenként, ami így 200 millió forintos bevételt jelentett Takáts úr számára, és a pénteki 1,94 milliós részvényforgalom 2,2 százalékát tette ki. A vezető állású személynek ezzel együtt még 153 347 darab OTP részvénye maradt, miután közel 25 százalékától vált meg a részvényeknek.

Takáts Ákos még három héttel korábban kapott a javadalmazási politika keretében 47 758 OTP részvényt, melyből 5491 darabot rögtön el is adott a vezérigazgató helyettes, 4850-4870 darabos árfolyamon. Az akkori és a mostani tranzakciók eredményeként az OTP vezérigazgató-helyettese pont annyi részvényt adott el, mint amennyit javadalmazási politikában kapott. Összesen 230 millió forintnyi bevétele volt Takáts Ákosnak a tranzakcióból, fontos azonban kiemelni, hogy az OTP javadalmazási politikája keretében a dolgozók nem ingyen kapják a papírokat, így nem lehet megmondani, mennyit is keresett Takáts. Vélhetően valamivel a részvény piaci ára alatt vásárolják azokat, pontos adatokat viszont nem tesz közzé erre vonatkozóan a bank.

Az OTP árfolyama

Forrás: Investor.hu