Vágólapra másolva!
A PannErgy Miskolci Geotermikus Projektje folyamatos hőszolgáltatásra állt át, miután két hónapja átadták a projekt első szakaszát, közölte a társaság. Az első két hónapban még csak éjszakai és hétvégi üzemmódban működött a rendszer, mostantól viszont a miskolci Avas lakótelep teljes nyári hőigényét geotermikus energiából fedezheti.A PannErgy árfolyama kilőtt a kedvező hírekre, és tartózkodott már 8 százalék feletti pluszban is, jelenleg 6,5 százalékos hegymenetben van a részvény.
Vágólapra másolva!

14:15 - Megugrott a PannErgy

A PannErgy árfolyama kilőtt a kedvező hírekre, jelenleg 6,5 százalékos hegymenetben van a részvény, de volt már 8,5 százalékos pluszban is a papír. A forgalom 13 millió forintos, ami jóval magasabb az elmúlt 30 nap 4,3 milliós átlagánál.

A PannErgy árfolyama

Forrás: investor.hu

Teljes üzemre állt a PannErgy miskolci projektje

Miután két hónapja átadták a PannErgy Miskolci Geotermikus Projektjének első szakaszát, és eddig csak csökkentett üzemmódban működött, mostantól a rendszer átáll a folyamatos hőszolgáltatásra. Ez nagyjából kétszeres hőértékesítést jelent a korábbi hónapokhoz képest.

A korábbi közlemények szerint a miskolci projekt 800-1100 gigajoule energiát szolgáltathat majd a városnak. A mostani folyamatos üzemre való átállás következtében a miskolci Avas lakótelep nyári energiaigényét már geotermikus forrásokból fogják kielégíteni, olvasható a társaság közlenményében. Május óta a cég folyamatosan vizsgálta a vezetékrendzserben áramló vizet, illetve elvégezte a megfelelő beállításokat is. A Miskolci Hőszolgáltatóval (MIHŐ Kft.) - amely átveszi a PannErgy által termelt hőt - is elvégezték a rendszerek összehangolását, hogy megfelelően működjön az üzemeltetés.

A PannErgy részvénye a mai kereskedésben 1,5 százalék felett drágul a kedvező hírekre.

A PannErgy árfolyama

Forrás: Origo