Nem volt kérdéses a forint mai iránya

Vágólapra másolva!
Jó formában kezdte a hetet a forint, ugyanis az euróval szembeni árfolyam egészen a 295-ös szint alá erősödött a jó nemzetközi hangulatban. A nap végére is meg tudta őrözni erejét a forint, mely szinte egész nap 295 alatt mozgott.
Vágólapra másolva!

16:42 - Kitartott a lendület

Sikerült a nap vége felé közeledve is megtartania a nap közben összeszedett pluszok jelentős részét a forintnak, 295 tudott mozogni szinte egész nap. Főként a jó nemzetközi piaci hangulatnak tudható be a teljesítmény. A svájci frankkal szemben 237,7, míg a dollár ellenében 229 körül mocorog az árfolyam.

Nem rontott a hangulaton az, hogy az államháztartás központi alrendszerének 2013 júniusi hiánya 162,3 milliárd forint lett, amely ugyan 2005 óta a legalacsonyabb júniusi adat, de az éves előirányzat 82 százaléka teljesült már. A tavalyi adatnál lényegesen magasabb már a hiány.

EURHUF napon belüli grafikon

forrás: Investor.hu

13:00 - Beindult a forint, 295 alatt mozog

Erősödéssel kezdi a hetet a forint, ami a reggeli 296-os szintjéről egészen 295 alá erősödött az euróval szemben. A forint a svájci frankkal szemben 237,9 körül mozog, a dollárral szemben pedig fél százalékot veszített a magyar deviza.

A forint mai mozgására jó hatással lehetett az is, hogy Varga Mihály szerint a magyar gazdaság jobban teljesíthet, mint ahogyan a kormány számolt. A legutóbbi prognózisok szerint 0,7 százalék lehet a magyar GDP növekedése a kormány kalkulációi szerint, míg a jegybank szerint 0,6 százalékos bővülésre lehet képes hazánk.

EURHUF napon belüli grafikon

Forrás: Origo

A piacok egyelőre optimisták a mai eurózóna pénzügyminisztereinek találkozója előtt , ahol majd a Görögországnak folyósítandó mentőcsomag következő részletéről döntenek. Habár a hitelezők nem igazán elégedettek eddig a görögök reformjaival, így feltehetőleg nem egy összegben adnák oda a 8,1 milliárd eurós összeget, hanem csak részletekben.

Hosszabb időtávot tekintve a forint bár nagyobb kilengéseket mutatott a régiós devizákhoz képest, mégis összességében az elmúlt 5 hónapban a legjobb teljesítményt nyújtotta.

Forrás: Origo