Nyomdát vesz a Nyomda

2013.07.05. 9:03

Az ANY Biztonsági Nyomda tegnap esti bejelentése szerint 500 darab saját részvényt vásárolt vissza a társaság. A tranzakciót követően nagyjából 3 százaléknyi saját részvény van a Nyomda birtokában, és a KBC Securities elemzője szerint ez még tovább növelhető akár 20 százalékig.

 

Tegnap tőzsdezárás után érkezett a bejelentés, mely szerint 500 darab saját részvényt vásárolt a tegnapi kereskedés folyamán az ANY Biztonsági Nyomda. A tranzakcióra 472 forintos átlagáron került sor és a részvény tegnap 480 forintos szinten zárt.

A lépés a KBC elemzőjének ma reggeli kommentárja szerint nem nevezhető meglepőnek, ugyanis az ANY Biztonsági Nyomda igazgatóságát az éves rendes közgyűlés még áprilisban felhatalmazta, hogy a társaság részvényopciós programjának fedezetére illetve a részvény árfolyam-ingadozás mérséklésének céljából saját részvényeket vásároljon. A felhatalmazás értelmében legfeljebb a jegyzett tőke 20 százalékáig veheti vissza saját részvényeit a Nyomda.

A mostani tranzakcióval együtt 446 242 darab saját részvény van a társaság birtokában, így maximum még további 2,5 millió darabot lehet visszavásárolni. A KBC Securities elemzője szerint a teljes mennyiség visszavételére nem fog sor kerülni, de a rendelkezésre álló nettó pénzállományból (nagyjából 700 millió forintról van szó) akár pár száz millió forintot is tud erre költeni a társaság.

A néhány száz millió forintos visszavásárlással a sajátrészvény állomány számításaink szerint nagyjából 5-6 százalék környékére növekedhetne.

Vonzó értékeltség, de inkább csak tartás javasolt

A KBC Securities elemzőjének jelenleg 490 forintos fair érték becslése van az ANY Biztonsági Nyomdára. Az ajánlás jelenleg tartás, bár az elemző ma reggeli kommentárjában is kiemelte, hogy 3,9-es EV/EBITDA értékeltsége alapján mélyen alulárazott a társaság a szektortársakhoz képest. Ennek ellenére egyelőre marad a tartás javaslat, mivel az elemző nem lát olyan rövid/közép távú katalizátorokat, amelyek alapján vételre módosítaná ajánlását.

A 480 forintos tegnapi záróértékkel újra az osztalékfizetés előtti szinteken jár az árfolyam.

ANY Biztonsági Nyomda