Kettészakadt a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Két csoportra szakadt ma a magyar tőzsde napközben, az egyikben az OTP és a Richter tartózkodik, melyet nagy forgalom és közel 2 százalékos plusz jellemez. A másik csoportban a lemaradók vannak, a Mol, a Magyar Telekom és az Egis 0,4-0,6 százalékos mínuszban állnak, és a forgalom még a 200 millió forintot sem éri el.Közben Európában is hasonlóan felemás képet lehet látni, az angol és holland tőzsde emelkedik, míg a német és francia piacon nem bírják az iramot.A határidős indexek szerint az ismét kinyitó amerikai piacok 1 százalékos plusszal kezdhetnek. 
Vágólapra másolva!

Kettészakadt a magyar tőzsde

Továbbra is a BUX a régió legerősebb tőzsdéje, az index 0,7 százalékos erősödésre képes, míg a lengyel piac 0,4 százalékkal esik vissza, és az osztrák tőzsdeindex is csak 0,2 százalékkal tudta növelni értékét.

Forrás: Investor.hu

A hazai nagyobb részvények közül ma is az OTP és a Richter szárnyalása jellemzi a piacot, 1,7-1,8 százalékkal emelkednek a részvények. Az OTP már a 4900 forint közelében jár, míg a Richter közelíti a 36 000 forintos értéket.

A másik csoport a gyengélkedőket tartalmazza, az Egis-MagyarTelekom-Mol hármasa 0,3-0,6 százalékos visszaesésnél jár, és az együttes forgalmuk a 200 millió forintot sem éri el, holott az OTP forgalma 4,1 milliárd forint, míg a Richteré 560 millió forint.

Forrás: Investor.hu

Még mindig jó a hangulat a világban, aminek a forint árfolyamára is jótékonyan kellene hatni. Ennek ellenére viszont devizánk gyengül, úgy tűnik a tegnapi nagy erősödésben kifulladt már a további lendület, és jelenleg 294,4 közelében alakulnak a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Investor.hu

Felemás hangulat uralkodik Európában

Vegyesen szerepelnek a főbb nyugat-európai tőzsdék, míg az angol és holland indexek pluszban, addig a periféria országok, valamint a tegnap szárnyaló francia tőzsde mínuszban fordulnak a nap második felére.

Forrás: Investor.hu

1,3 százalékkal esett vissza a német gyáripari megrendelések száma júniusban, holott az elemzők 1,2 százalékos növekedésre számítottak. A hírre a DAX nem reagált érdemben, és 0,1 százalékkal esik vissza.

Már 1,288-nál jár az euró árfolyama a dollárral szemben, miután tegnap meredeken gyengülni kezdett az euró Mario Draghi sajtótájékoztatója alatt.

Az EURUSD árfolyama

Forrás: Investor.hu