Százmilliókért vásárolgat a Yahoo

Vágólapra másolva!
A héten három kisebb céget is megvásárlot a Yahoo!, ezzel bővítve fejlesztői csapatát, és fejlesztve meglévő szolgáltatásait, hogy felvegye a versenyt vetélytársaival, a Google-lel és a Facebookkal. A Xobni-ért 70 millió dollárt, míg a az iPhone-okra alkalmazásokat fejlesztő Qwiki-t 50 millió dollárt adott ki a cég sajtóinformációk szerint. Harmadik akvizíciójáról, a Bignoggins felvásárlási áráról nem érkezett információ.
Vágólapra másolva!

Már harmadik kisebb felvásárlásán van túl a Yahoo! a héten, legutóbb a Xobni Corp.-t vásárolta meg, a Bloombergnek nyilatkozó forrás szerint 70 millió dollárért. A társaság az összegről, hivatalosan nem számolt be. A Xobni olyan szoftvert fejleszt, amivel egyszerűen lehet kezelni és összehangolni a telefonszámokat és e-mailcímeket, és egyéb más elérhetőségeket. A fejlesztés a Yahoo e-mail szolgáltatásába lesz integrálva.

Egy nappal korábban vette meg a Yahoo a Qwikit, ami az iPhone-okra fejleszt video alkalmazást, az AllThingsD techblog információi szerint 50 millió dollárt fizetett a cégért. Hétfőn pedig a Bignoggins, egy másik mobil alkalmazásokat fejlesztő cég felvásárlását jelentette be a társaság. Az akvizíció vételáráról nem láttak napvilágot információk.

A felvásárlásokkal Marissa Mayer vezérigazgató fejlesztői csapatát igyekszik kibővíteni, hogy elsősorban az e-mail szolgáltatását újra trendivé tegye, és ezzel hódítsa el a felhasználókat, a Google-tól és a Facebooktól. A végső cél pedig, hogy több hirdető céget is szerezzen a társaság, amivel növelheti a bevételeit.

Mayer tavaly nyári érkezése óta nem kevesebb, mint 16 kisebb nagyobb vállalatot vásárolt meg, köztük a mikroblogszolgáltató Tumblr-t 1,1 milliárd dollárért. A mostani kisebb felvásárlások nem nagyon viselték meg a Yahoo 5 milliárd dollár körüli készpénzállományát, bár azt nem tudni még, hogy melyik lesz ezekből sikeres. A cég részvénye is megszenvedte a május óta tartó általános iaci korrekciót, de úgy tűnik a 24 dolláros szint megtartotta az árfolyamot. A tegnapi rövidített kereskedésben 2,4 százalékkal menetelt felfelé a Yahoo, ezzel jóval felülteljesítve a Nasdaq 0,3 százalékos pluszát.

A Yahoo árfolyama

Forrás: Origo