Fidesz: Felháborító a Kúria döntése

Vágólapra másolva!
A Kúria a bankok oldalára állt, a félig az OTP, félig a devizahitelesek számára kedvező ítéletet a Fidesz felháborítónak tartja. A parlament szerintük már tehetetlen.
Vágólapra másolva!

A Fidesz véleménye szerint a Kúria csütörtöki döntésével a bankok oldalára állt a devizahitelesekkel szemben – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis Máté.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy a Kúria csütörtökön hirdetett ítéletet abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes, bővebben erről itt olvashat.

A Fidesz számára a döntés elfogadhatatlan és felháborító, a devizakárosultak joggal érezhetik úgy, hogy az igazságszolgáltatás cserbenhagyta őket – mondta a kommunikációs igazgató. A határozatnak beláthatatlan pénzügyi következményei lehetnek a devizakárosultakra nézve – tette hozzá, majd utalt a horvátországi hasonló ítéletre, ahol a bírók nyolc bankkal szemben hozták meg a döntésüket.

Kocsis Máté szerint a magyar országgyűlés nem szólhat bele konkrét hitelszerződésekbe, de az elmúlt három évben mindent megtett azért, hogy minél több embert szabadítson ki a hitelcsapdából. Árfolyamgát, végtörlesztés, Nemzeti Eszközkezelő, a devizahitelek megtiltása – sorolta az intézkedéseket.

Egy csoportnyi tüntető a döntés után utcára vonult, és Orbán Viktor házát vették célba. A TEK lezárta a környéket. Ebben a cikkünkben követheti az eseményeket.