Matolcsy ésszerűsít: Vége a bónuszoknak a jegybankban

Vágólapra másolva!
A költségtakarékosság és a hatékonyság-növelés érdekében megújul a jegybank bérstruktúrája: 25 százalékkal csökken a felsővezetői pozíciók száma és kivezetik a bónusz rendszert is - közölte honlapján a Magyar Nemzeti Bank .
Vágólapra másolva!

Július elején hatályba lépett jegybank új Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ), ezzel párhuzamosan megkezdődött az átállás az új bérezési rendszerre - közölte honlapján a szervezet.

Az új bérrendszer az "azonos munkakörben foglalkoztatottak részére azonos bér jár" elvén alapul, és csak a teljesítmény alapján enged meg eltérést. A korábbi bérezési rendszer igazságtalanságát jól tükrözi az MNB ismertetése szerint, hogy a legtöbbet kereső dolgozó éves bérének 67 százalékára terjedt ki a bónusz, míg a legkevesebbet keresőknél ez mindössze 11 százalékot tett ki.

Az új bérstruktúrában a korábbi 18 vezetői és beosztotti sáv kilencre csökken, így 50 százalékkal mérséklődik a szervezeti távolság a felsővezetők és a beosztottak között.

A teljes állomány mintegy harmadánál jelentősen elmaradtak a bérek a pénzintézeti körben érvényes mértékekhez képest, ezért az új bérstruktúra itt jelentős alapbéremelést hajt végre. A vezetői béreknél a bérezési középponttól lefelé 20 százalékos, felfelé pedig 30 százalékos eltérítést tesz lehetővé, ami megerősíti a vezetői teljesítmények ösztönzésének és elismerésének eszközeit.

Kivezették a bónusz rendszert, és új bérsávok léptek a régiek helyére. Az idei bónuszkifizetésekre tervezett összeg így 25 százalékkal csökken, ez első félévben automatikusan kifizetett féléves bónusz 75 százaléka jár azoknak a munkavállalóknak, akik számára a korábbi bérrendszer 2013-ra teljesítmény célokat tűzött ki. Az első féléves bónusz kifizetésben csak azok vehetnek részt, akik már az év elején is a jegybankban dolgoztak. Az új kollégák számára bónusz nem jár - erősítette meg az MNB.

A bónusz második félévre tervezett összege szintén 25 százalékkal csökken, miközben 75 százalékot béremelésként fizetnek ki, ez beépül az alapbérbe.

A legkevesebbet kereső munkavállalóknak - a teljes állományi létszám több mint harmada számára - a bónusznál magasabb lesz a béremelés.

Az üzemi tanács kérésére az új bérrendszer megemeli a jubileumi jutalmak összegét, és figyelembe veszi a szakszervezetek javaslatát, hogy a jegybank bérrendszere minden munkavállaló számára biztosítsa az MNB-hez méltó életszínvonal elérését - írta a jegybank. Megjegyezték azt is: az új bérrendszer azon az alapelven nyugszik, hogy az átalakítás során senkinek sem csökkenhet az alapbére, és azt a célt tűzi maga elé, hogy az MNB munkavállalói közül senki ne keressen kevesebbet a mindenkori minimálbér 250 százalékánál.