Lendületet veszített a magyar piac

Vágólapra másolva!
Nincs ma jó napja sem az európai, sem a régiós piacoknak, a magyar tőzsde sem kivétel ez alól, mivel a BUX már 0,7 százalékos mínuszt mutat. A forint erősödése is megtorpant, egész nap a 293,5-293,8 között ingadozott az euróval szembeni árfolyama. A részvények közül csak a Richter tud emelkedést felmutatni, ám a 0,2 százalékos plusz elég halványnak számít.
Vágólapra másolva!

Elfáradt félúton a BUX

Csak a lengyel WIG20 maradt erős a nemzetközileg is gyatra hangulatban, bár a 0,2 százalékos pluszt nem sok választja el a csökkenéstől. A magyar BUX már kevésbé volt ilyen szerencsés, az osztrák piaccal együtt 0,7-0,8 százalékos visszaesést mutat, de a cseh tőzsde sem tud a pozitív tartományban maradni.

Forrás: Origo

Csak a Richter tudja tartani magát a gyenge hangulatban, igaz a gyógyszergyártó árfolyama alig 0,2 százalékos pluszban jár. Az OTP és a Mol párosa egyértelműen lefelé húzza a magyar tőzsdeindexet, de a Magyar Telekom és a tegnap remeklő Egis is adós marad a jó teljesítménnyel.

Forrás: Origo

Tartja a reggeli 294 alatti szintet a forint árfolyama az euróval szemben, nagyobb mozgások nélkül, viszonylag csendesen zajlik a devizapár kereskedése.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Nem sikerült rosszul a mai 3 hónapos DKJ-aukció, a meghirdetett 50 milliárd forinttal azonos mennyiséget sikerült eladni, több mint 75 milliárd forint benyújtott ajánlat mellett. Az átlaghozam 4,19 százalék lett, ami 9 bázisponttal alacsonyabb az előző aukcióhoz képest, ám 1 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci hozamnál.

Forrás: Origo

Ez ma nem a nagy szárnyalás napja lesz Európában

Már 1,1 százalékos mínuszban a német DAX index, közelítve a 7900 pontos értéket. A gyenge hangulatban a többi piac sem képes a jó teljesítményre, 0,3-0,9 százalék között szóródnak a mínuszok.

Forrás: Origo

Hat újabb tengeri kutatási jogot nyert el Norvégiában az OMV, melyek közül kettő esetében az osztrák olajipari társaság úgynevezett operátori státuszban lesz, míg a többi esetében partnerként lesz jelen.

Vizsgálat alá vont számos élelmiszeripari céget - köztük a Danone-t és a Nestlét is - a kínai szabályozó hatóság, mivel a vádak szerint ezek a társaságok megsértették az ottani monopolellenes törvényeket mikor összejátszottak, és túl magasan állították be áraikat. A hírre esni kezdett a Danone, és a Nestlé részvényeinek árfolyama.