Lemondott a Takarékbank vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
A takarékszövetkezetek ernyőbankjaként működő pénzintézet vezetője, a felügyelő bizottság keddi ülésén jelenti be a döntését, de az országos Takarékpénztári Szövetség vezetésével már korábban közölte - tudta meg a Napi Gazdaság Online.
Vágólapra másolva!

Csicsáky Péter lemondásának oka bizonyára az a törvény, amelynek értelmében a kormány államosítja az ország 105 takarékszövetkezetét - írja a Napi Online. Erről a múlt héten csütörtökön döntött az Országgyűlés, mégpedig úgy, hogy a törvény előkészítésébe az érintetteket egyáltalán nem vonták be.

A döntést megelőző napon Demján Sándor a VOSZ nevében tiltakozott Orbán Viktornál, a takarékszövetkezetek pedig Áder Jánoshoz fordultak jogorvoslatért.

Csicsáky Péter titkárnője kedden azt mondta a lap megkeresésére, hogy a vezérigazgató tegnaptól (hétfőtől) már nem dolgozik a banknál.

Kedden délután a Takarékbank hivatalos közleményben is megerősítette, hogy Csicsáky Péter elnök-vezérigazgató július 2-i hatállyal kezdeményezte munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését. A bank felügyelőbizottsága ezt többségi döntéssel elfogadta, és az elnök-vezérigazgatói munkakörhöz nevesített feladatok és funkciók ellátásával Szabó Levente vezérigazgató-helyettest bízta meg.

Csicsáky Péter 1994-ben csatlakozott a Takarékbankhoz, 2001-től töltött be vezérigazgatói, majd 2010-től elnök-vezérigazgatói pozíciót.