Íme, a Libri ajánlata a Shopline-ra

Vágólapra másolva!
Benyújtotta hivatalos vételi ajánlatát a Shopline részvényeire a Libri nagytulajdonosa, amivel újabb fontos lépést tettek a felek a két könyváruház összeolvadása felé. A vevő részvényenként 575 forintot kínált fel, ami így elmarad a legutóbbi 600 forintos záróártól.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta hivatalos vételi ajánlatát a Shopline befektetőinek részvényeire a Libri könyváruházat tulajdonló SQ Invest. A Libri tulajdonosa részvényenként 575 forintot kínál a Shopline papírokért, és az ajánlatot legkorábban július 4-én, legkésőbb pedig augusztus 5-én tudják elfogadni az érintettek. A nyilvános vételi ajánlat június 14-én került benyújtásra a PSZÁF-hoz, melyet a szervezet jóváhagyott - áll a BÉT közleményében.

Az újabb lépéssel közelebb kerültek a felek a Shopline és a Libri összeolvadásához, melyet még májusban jelentettek be. A két társaság majd úgy egyesül, hogy a Shopline jelenlegi nagytulajdonosa, a CEMP átadja 67,7 százaléknyi Shopline részvényét a Libri jelenlegi tulajdonosának, az SQ Investnek. Ezt követően tehát a Shopline-ban a CEMP 27,31 százalékos részesedést fog megtartani, vagyis az SQ Invest lesz a továbbra is tőzsdén maradó Shopline új nagytulajdonosa.

A tranzakciót még a Gzadasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagyni, ami ha megtörténik, hivatalosan is létrejöhet a Libri-Shopline Nyrt. Az 575 forintos ajánlati ár ugyanakkor elmarad Shopline részvényeinek legutóbbi 600 forintos záróárától.

A most bejelentett hivatalos vételi ajánlat kis késéssel érkezett be, mivel a korábbi hírek arról szóltak, hogy az SQ Invest már májusban benyújtja az ajánlatot. Emiatt akkor fel is függesztették a Shopline részvényeinek kereskedését, ám ez mint kiderült, hiábavalónak bizonyult.

Forrás: Origo

Forrás: Origo