Kitörésben az OMV

Vágólapra másolva!
Az elmúlt egy hétben kedvező hírek érkeztek az OMV háza tájáról, amelynek köszönhetően technikailag is nagyon vonzó képet mutat az árfolyam.
Vágólapra másolva!

A vállalat a múlt hét elején jelentette be, hogy Abu-Dzabiban szeretne gáz-és olaj után kutatni. Ennek érdekében sikerült is megállapodást kötnie a helyi nemzeti olajvállalattal. Egy másik bejelentés szerint partnerével, az Exxon Mobillal több, mint 6000 négyzetkilométert lefedő szeizmikus méréseket hajtottak végre a fekete-tengeri Neptun mezőn. A szeizmikus mérések során szerzett adatok, valamint a folytatódó kutatófúrások célja, hogy megbecsülje a 2012-ben bejelentett Domino-találat esetén a potenciálisan kitermelhető szénhidrogén mértékét, valamint az, hogy újabb potenciális lelőhelyeket tárjon fel a térségben.

Pénteken közleményben ismertette a társaság, hogy a Lukoilnak értékesíti kenőanyag üzletágát. Az OMV az esemény kapcsán közölte, ez egy újabb lépés a finomítás és kereskedelem üzletág optimalizálásának irányába. Az értékesítés várhatóan 2013 végén zárul majd le, a vételár a felek megállapodása értelmében nem kerül közzétételre. Ma ismételten jó híreket közölt a vállalat, hat újabb tengeri kutatási jogot nyert el Norvégiában a társaság.

Mit mutat a chart?

Az elmúlt hetekben látott világméretű korrekció az OMV árfolyamára is negatív hatással volt, azonban az áprilisi lokális minimum szintről (33,3 euró) múlt héten szépen fordult az árfolyam, tegnapra elérve a rövid távú csökkenő csatorna felső szélét, illetve az 50 napos mozgóátlagot 36,2 eurónál. Ma, az ismételten lefelé forduló nyugat-európai tőzsdéknek köszönhetően kismértékű, 1% körüli esést mutat a papír, de érdemes figyelemmel kísérni a mozgását, mert amennyiben sikerül áttörnie az előbb említett szintet, úgy a május közepén elért, 39,7 eurónál húzódó lokális csúcsot veheti ostrom alá. Az emelkedést segítheti, hogy az MACD indikátor beadta a vételi jelzést. 36,3 euró feletti vétel esetén a stop szintet a 35,7 eurós szintnél lehet érdemes elhelyezni.

Sikeres kereskedést!

Az OMV árfolyama (Bécs)

Forrás: Origo