Jól nyitottunk az erős nemzetközi ellenszélben

Vágólapra másolva!
Jól indul a nap a hazai tőzsdén, valamennyi nagyobb papír erősödéssel kezdett, valamint a forint is tudta folytani a jó formát az euróval szemben, már 293,5-nél alakulnak a jegyzések. A régióban közben az Erste borzolja a kedélyeket, 3,5 százalékos mínusszal nyitott a tőkeemelés miatt. A nyugat-európai piacokon már közel sem ennyire fényes a helyzet, feltehetően a tegnapi nagyobb menetelés korrekciója jöhet ma, jelenleg is 0,1-0,2 százalékos mínuszokban állnak a főbb tőzsdék. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Remekel a japán tőzsde, szenved a jen
Vágólapra másolva!

Pluszban nyitottak a magyar papírok

Optimistán kezdik a napot a régiós piacok, a lengyel WIG20 és a BUX 0,1-0,2 százalékos plusszal indított.

Forrás: Origo

Jól kezdik a napot a magyar papírok, a fontosabb részvények 0,1-0,3 százalékos pluszbna nyitottak, a sort a Magyar Telekom, az OTP és a Richter vezeti.

Forrás: Origo

Jól indul a forint napja ma is, a kora reggeli órákban a 294-es szintről gyorsan 293,5-ig jutott az euróval szembeni árfolyama.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

575 forintos részvényenkénti vételi ajánlatot tett a Shopline-ra a Libri tulajdonosa, az SQ-Invest. A Shopline részvényével legutóbb pénteken született kötés 600 forinton. A részvényesek július 4- és augusztus 5-e között ajánlhatják fel papírjaikat a vásárlónak, amely a Shopline-nal karöltve még május elején jelentette be terveit.

Gyorsított könyvépítési eljárás keretein belül kívánja azonnal levezényelni a 660 millió eurós tőkeemelését az Erste, melynek terveit nemrégiben jelentette be. Az intézményi befektetők számára már ma lezárul a jegyzés, amely során 18,5-19,15 eurós árfolyamon (piaci ár: 20,41 EUR) adhatnak ajánlatot. Az új részvényekkel a bécsi tőzsdén július 5-én lehet legkorábban kereskedni.

Az Erste árfolyama (Bécs)

Forrás: Origo

A tegnapi menetelés korrekciója jöhet ma

A nyugat-európai piacokon már kevésbé ilyen fényes a helyzet mint hazánkban, a főbb tőzsdeindexek 0,1-0,3 százalékos visszaeséseket mutatnak. A mínuszokban a tegnapi jó teljesítménynek is szerepe lehet, amit ma korrigálnak.

Forrás: Origo

Rossz formában volt tegnap a Commerzbank, mely 4 százalék körüli mínuszt hozott össze, újabb történelmi mélypontot elérve.

Lemondott a portugál pénzügyminiszter, aki a megszorítások legnagyobb támogatója volt. A lemondása mögött az egyre nagyobb feszültségek és ellenállás áll.