A Balatonnál 103 rendőrrel erősítenek

Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség állományából lovas, kerékpáros és gyalogos rendőrök erősítik az idegenforgalmi főszezonban a Balaton, a Tisza- és a Velencei-tó közbiztonságát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Az országos rendőr-főkapitány utasítására csaknem 140 rendőrt vezényelnek át Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Veszprém és Zala megye területére. A Balaton partján összesen 103 rendőr erősíti majd a közbiztonságot.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Fonyódra és Siófokra 55, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Balatonalmádiba, Balatonfüredre és Tapolcára 36, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság területére, Keszthelyre, Hévízre, Gyenesdiásra, Vonyarcvashegyre és Balatongyörökre pedig 12 rendőr kerül át a Készenléti Rendőrségtől.

A Velencei-tó és környéke közbiztonságának megerősítésére 24 rendőrt vezényelnek, akik a Gárdonyi Rendőrkapitányság területén járőröznek majd, a Tisza-tó mentén pedig 12 rendőr a Tiszafüredi Rendőrkapitányság alárendeltségében hajt végre szolgálati feladatokat.

Az ORFK azt várja az intézkedéstől, hogy az tovább növeli a lakosság, illetve a turisták szubjektív biztonságérzetét, javítja a helyi rendőri erők reagáló képességét és elősegíti a jogsértések megelőzését.

A nehezen megközelíthető területeken a kerékpáros és lovas járőrök hatékonyabbá teszik a rendőrség közterületi jelenlétét - közölte a rendőrség.