Új adócsomag a láthatáron

Vágólapra másolva!
Új jegybanktörvénnyel, a termőföld védelmével, atomerőművel és egy új adócsomaggal készül a kormány az őszre. Összesen negyvenkét törvényt akarnak elfogadni, de ez a szám még magasabb is lehet, ha menet közben találnak ki valamit.
Vágólapra másolva!

Összesen 42 törvénytervezetet kíván beterjeszteni a parlament őszi ülésszakára a kormány - legalábbis ennyit lát előre Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter júniusban.

A parlament honlapjára felkerült dokumentum hónapról hónapra felsorolja, milyen törvényeket szeretne a kormány elfogadtatni a képviselőkkel. Ezek között hét olyan van, amelyet már be is küldtek az Országgyűlésnek, köztük a temetkezésről szóló, a távszerencsejáték-szervezésről szóló, a termőföld védelméről szóló, a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvények módosításáról, illetve az alaptörvény ötödik módosításáról szóló javaslatot is szeptemberben szeretné átvinni a parlamenten a kormány.

Szeptemberben benyújtana a kormány egy, az adótörvényeket módosító csomagot is. Hogy ebben mi lesz, az a tervből nem derül ki, csupán annyit írt Navracsics Tibor, hogy a kormány adópolitikai céljainak teljesülése érdekében kell a módosítás. A kormány ösztönözné az önkéntes nyugdíj-megtakarításokat egy novemberben elfogadni tervezett módosítással, amelynek célja a leírás szerint az, hogy a munkaadók könnyebben részt vehessenek önkéntes magán-nyugdíjpénztár alapításában.

A jövő évi költségvetés elfogadása - az előző évekhez hasonlóan - decemberben várható. Ebben a hónapban még jön a Paksi Atomerőmű telephelyén létesülő új blokkok építése miatt szükséges törvénymódosítás, illetve egy olyan csomag is, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy a pénzügyi sokkok elviselésére alkalmasabb bankszektor létrejöttét segítené elő.