Ősztől bárki vehet Versacét

Vágólapra másolva!
Ősszel kiderül, hogy tőzsdére megy-e a Versace, derült ki a vezérigazgató legújabb nyilatkozatából. Az olasz luxusipari cég már régóta fontolgatja, hogy bővítené forrásait a gyorsabb terjeszkedés érdekében, az viszont már világossá vált, hogy az irányítási jogokról nem kíván lemondani a család. A legújabb elemzések szerint, ha végül tőzsdén vezetnék be a vállalatot, akkor 1,4 milliárd euró körül lehet a Versace tőzsdei értéke.
Vágólapra másolva!

Az ősz közepére eldől, hogy bevezetik-e a tőzsdére a Versace-t, mondta el Giacomo Ferraris, a vállalat vezérigazgatója a Bloombergnek. A tegnap Milánóban megrendezésre kerülő divatbemutatón továbbá számos információt közölt Ferraris a vállalattal kapcsolatban, így azt is, hogy a Goldman Sachs és a Banca IMI segítségével vizsgálja a Versace a forrásszerzési lehetőségeket.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az utóbbi hónapokban többször is felmerült, hogy a Versace a kedvező részvénypiaci helyzetet kihasználva a tőzsdén szeretne forráshoz jutni. Ezzel együtt Ferraris elmondta, még nem biztos, hogy a tőzsdei bevezetés mellett dönt a társaság, az is elképzelhető, hogy tőzsdén kívül állapodnak meg, a vállalkozás egy kis részét megtestesítő részesedés eladásáról.

Ennek függvényében, az már biztosra vehető, hogy az irányítási jogokat nem adná ki a kezéből a Versace család. Jelenleg három tulajdonosa van az olasz luxus cégnek: Donatella 20, bátyja, Santo 30 százalékos részesedéssel bír. A legnagyobb tulajdonos viszont Donatella lánya, Allegra Versace, aki 50 százalékát birtokolja a vállalatnak.

Bár döntés a tőkebevonás módjáról csak ősszel születik, a Versace piaci értékét megközelítőleg 1,4 milliárd dollárra taksálják az elemzők, amivel igen csak elmaradna a nagy luxusipari cégek mérete mögött, elég csak az LVHM, vagy a Christian Dior tőzsdei értékére pillantani.

Forrás: Origo

Az pedig közel sem biztos, hogy végül mégis tőzsdére kerül a Versace, hiszen az utóbbi hónapokban többször is aggodalmukat fejezték ki a potenciális befektetők, amit főleg azzal indokoltak, hogy a család még így is túlságosan nagy beleszólást kapna a vállalatvezetésbe.