El kell adni az OTP-t a Barclays szerint

Vágólapra másolva!
Továbbra sem szereti az OTP részvényeit a Barclays, ráadásul az elemző ezúttal a megfogalmazott célárfolyamát is az 5000 forintos szint alá csökkentette. Ilyen értelemben nem sokkal pesszimistább az elemzői karnál, szerinte mégis eladni érdemes a papírt.
Vágólapra másolva!

Az OTP papírjaira megfogalmazott korábbi 5145 forintos célárfolyamát 4800 forintra vágta vissza a Barclays, azonban ez a lépés nem járt együtt az ajánlás rontásával. Talán azért is, mert az már eddig is a legpesszimistáb álláspontot tükrözte, vagyis az elemző jó ideje arra biztatja ügyfeleit, hogy eladják OTP részvényüket.

A bank eladás ajánlása két dolog miatt nem mondható megszokottnak. Egyrészt a 4800 forintos célár már most is közel 10 százalékkal haladja meg az OTP 4400 forint környéki célárát (ami alapján sokkal inkább a tartás, vagy vételi ajánlás lehetne az elfogadott), másrészt az elemzői konszenzus is hasonló szinteken mozog. A jelenség mögött talán az húzódhat meg, hogy a Barclays - sok más brókercéggel ellentétben -nem köti szigorú szabályokhoz a célárak mozgása és az ajánlások alakulása közötti kapcsolatot. Így fordulhat elő az, hogy bár 12 hónapos időtávon 4800 forintos OTP árfolyamot tartanak reálisnak, a rövidebb távú kockázatok miatt egyelőre mégis eladásra javasolják a papírt.

Forrás: Origo