Adják az OTP-t a vezetők

Vágólapra másolva!
Folytatta saját részvényeinek értékesítését az OTP a munkavállalói számára. Tegnap közel 177 ezer darab részvényt adott el a bank a javadalmazási politika keretein belül több vezetőnek, melyből nagy mennyiségen azonnal túl is adtak rajta a tulajdonosok.
Vágólapra másolva!

176 689 darab saját részvényt értékesített tegnap javadalmazási politikája keretein belül az OTP. Ezzel a bank saját részvény állománya 2,1 millió darab alá csökkent, ami a teljes mennyiség 1,31 százalékának felel meg.

Az így értékesített részvények közül 9810 darabot Michnai András (felügyelő bizottsági tag), 47 758 darabot Takáts Ákos (vezérigazgató-helyettes) és 33 600 darabot Wolf László (vezérigazgató-helyettes) vásárolt meg. A friss részvényeket azonban nem sokáig tartogatták a vezetők, Michnai 5151, Takáts 5491, míg Wolf 25 000 darab papírt adtak el 4850-4870 forintos átlagos árfolyamon.

A tranzakciót követően Michnai 0,01, Takáts 0,07, míg Wolf 0,23 százalékos tulajdoni részesedéssel bírt az OTP-ben.

Kik kapnak kedvezményes áron OTP-t?

A bank a javadalmazási politikája részeként teszi azt lehetőve az arra érdemes vezetőknek, hogy kedvezményes áron vásárolhassanak részvényeket. A kedvezmény maximális összege 2000 forint lehet részvényenként a teljesítmény értékelésének időpontjában, de a lehíváskor sem tehet szert az arra jogosult papíronként 4000 forintnál magasabb jövedelemre.

Az elmúlt napokban ismét felpörögtek a bennfentes OTP eladások, Bencsik László és Wolf László is jelentős mennyiségű bankpapírtól vált meg. Eközben pedig az OTP saját részvény állomány fenntartása érdekében vásárolni kezdte papírjait a piacon.

Az OTP árfolyama

Forrás: Origo