Saját részvényekkel pingpongozik a Mol

Vágólapra másolva!
A két héttel ezelőtt visszavett 371 ezer darab saját részvényt az értékpapír kölcsönzési szerződés alapján kölcsönadja az OTP Banknak a Mol. Az egy részvényre jutó 462,16 forintos osztalék kifizetését (ez némileg alacsonyabb a korábban jelzett 462,22 forintnál) csütörtökön kezdi meg a társaság. 
Vágólapra másolva!

Az OTP-vel fennálló értékpapír kölcsönzési keretszerződés alapján 2013 június 3-án, azaz hétfőn a Mol 371,3 ezer darab Mol részvényt adott kölcsön az OTP Banknak. Mint ismert, a Mol május 23-án jelentette be hogy visszakerül a tulajdonába a szóban forgó részvénymennyiség. A tranzakciónak az egy részvényre jutó osztalék szempontjából volt jelentősége, mivel a visszavásárolt saját részvények után nem fizet osztalékot a társaság.

Az utólagos számítások során kiderült, hogy a visszavett saját részvények figyelembe vételét követően egy részvényre vetítve 462,16 forint osztalékot fizet ki a Mol a részvényeseinek (korábban némileg magasabb, 462,22 forintról volt szó). Az osztalék kifizetését június 6-án, azaz csütörtökön kezdi meg a társaság.

Forrás: [origo]

Mol

Forrás: [origo]