Kitörés előtt az Intel?

Vágólapra másolva!
Több mint három hetes oldalazás után indulhat el újra felfelé a mind fundamentális, mind technikai szempontból kedvező képet festő Intel árfolyama.  
Vágólapra másolva!

Mit mutatnak a fundamentumok?

Ahogy korábban hasábjainkon olvashatták, április közepén a várakozásoknak nagyjából megfelelő gyorsjelentést tett közzé a társaság, azonban a menedzsment nagyon optimista várakozásokat fogalmazott meg a folyó negyedévvel kapcsolatban. A chipgyártó ezen túl a 2013-as év egészére megerősítette korábbi árbevétel és értékesítési prognózisát is.

Május közepén Brian Krzanich személyében új vezérigazgatót neveztek ki, aki nem sokáig tétlenkedett, azonnal megkezdte a cég hatékonyságának javítását célzó intézkedéseket, aminek eredményességét nyilvánvalóan csak a következő hónapokban, években lehet majd megítélni.

Mit mutat a chart?

Az áprilisi gyorsjelentést, illetve az optimista menedzsment várakozásokat pozitívan fogadták a befektetők, az árfolyam két hét alatt 12 százalékot menetelt, amit az elmúlt három hétben konszolidáció, oldalazás követett. Így az árfolyam jelen pillanatban már kikerült a túlvett zónából. Negatívumként említhető azonban, hogy az MACD indikátor egyelőre eladási jelzést ad.

A charton látható formációból jó eséllyel lehet arra számítani, hogy amennyiben felfelé elhagyja az elmúlt hetekben kialakított 23,8-24,6 dollár közötti sávot, akkor a tavaly augusztusi 27 dolláros csúcs akár rövid időn belül is elérhető lehet.

Figyelmeztető jel lehet az emelkedésre spekulálóknak, ha az előbb említett sávot lefelé hagyná el az árfolyam. Ekkor először a 23 dollárnál található 50 napos mozgóátlag, illetve a 22,1 dollárnál húzódó 100 és 200 napos mozgóátlag jelenthetne támaszt.

A stop szintet én a kevésbé kockázattűrő befektetőknek 23 dollár környékére javasolnám meghúzni, míg a merészebb, vagy hosszabb távon kereskedőknek a 22 dolláros stop szint meghatározása lehet célszerű.

Intel árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]