A kormány júliustól bevezetné a reklámadót

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök az InfoRádió Aréna című műsorának felvételén beszélt a személyi jövedelemadó esetleges változásáról, a reklámadóról és a túlzottdeficit-eljárás megszűnéséről.
Vágólapra másolva!

Egymást érik a kormány bemondásai arról, hogy lesz-e végül reklámadó. Giró-Szász András szerint lesz, Varga Mihály szerint nem biztos, most pedig maga a miniszterelnök állt be a nyilatkozók sorába, ő azt mondta, "a kormány szándéka szerint" júliustól bevezetik az új adóformát. A kormányfő kiemelte, hogy a szakmai egyeztetések még hátravannak.

Az InfoRádiónak arról is beszélt Orbán, hogy a 9 százalékos személyi jövedelemadó bevezetése ugyan hosszú távon elképzelhető, de jelenleg nem elég erős ehhez Magyarország. A költségvetés bevételeit inkább fogyasztási oldalról szeretné biztosítani a kormány - fogalmazott a miniszterelnök.

A túlzottdeficit-eljárás megszűnését Orbán nagy sikerként értékelte, de kiemelte, hogy a Varga-csomag zárolásai továbbra is érvényben maradnak, a kormányzati beruházásokat pedig nem a költségvetés terhére, hanem az állami vagyon értékesítéséből fogják finanszírozni.