Ma már osztalék nélkül forog az OTP

Vágólapra másolva!
Tegnap lehetett utoljára osztalékért OTP részvényt vásárolni. Így valószínűleg ma is csökkenéssel kezdhet a papír a tegnapi közel 1,5 százalékos esése után is, hiszen amikor leesik az osztalékszelvény egy részvényről, másnap általában nagyjából a kifizetés mértékével lejjebb kerül az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Tegnap lehetett utoljára osztalékért OTP részvényt vásárolni. A kifizetés egy részvényre vetítve 121,71 forint lesz, amely összeget június 10-én fizeti ki a bank. Ez a tegnapi záróárral 2,3 százalékos osztalékhozamot jelent. Legutóbb egyébként 2007-ben fizetett ennél nagyobb osztalékot egy részvényre vetítve a pénzintézet. Így vélhetően ma nagyjából a kifizetés összegével fog esni az árfolyam nyitáskor, de ez megszokottnak számít, ezért nem kell megijedni egy kezdeti 2,3 százalékhoz környéki mínusztól.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A bankpapír tegnap 1,4 százalékkal esett az elromló nemzetközi hangulatban, aminek talán valamelyest oka lehetett, hogy az utóbbi napokban nagyobb kereslet mellett régóta nem látott csúcsra menetelt az árfolyam. Ha nem javul a befektetők hangulata akár ma is folytatódhat a korrekció, bár hosszabb távon továbbra is szépnek tűnnek a kilátások a bankpapírban.

Az OTP árfolyama

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]