A világ legjobb telefonját dobná piacra a Motorola

Vágólapra másolva!
Moto X nevű okostelefonjával térne vissza a világ élmezőnyébe a Motorola, melyet októberben mutatna a be a társaság. A Google által felvásárolt Motorola legújabb telefonja két processzorral és számos szenzorral érkezik majd, melyek segítségével akár komoly hányadot is kihasíthatnak az Apple és a Samsung piaci részesedéséből.
Vágólapra másolva!

Csúcskategóriás készülékkel térne vissza a világ élmezőnyébe a Motorola, a Google tulajdonában lévő cég októberben mutatná be Moto X névre keresztelt okostelefonját. Dennis Woodside, a Motorola vezérigazgatója elárulta a Financial Timesnak, az új telefon legfontosabb küldetése, hogy piaci részesedést hasítson ki az Apple-től, mellyel szemben jelentős területet veszített az elmúlt években.

Forrás: [origo]

A vezérigazgató továbbá elárulta a Financial Timesnak, hogy az új telefont Texasban gyártják majd, amivel 2 ezer munkahelyet teremtenek. A gyártásban a legfőbb partner a Flextronics International lesz, melynek árfolyama jelenleg több mint 1 százalékos pluszban van.

A Flextronics International árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]

A telefon érdekessége, hogy két processzorral érkezik majd, melynek célja az akkumulátor élettartamának növelése lesz. Ami viszont igazán trendivé teheti a készüléket, azok a beépített szenzorok, melyek többek között azt is érzékelik, ha a gazdája éppen autóban használja a készüléket.

Nem meglepő, hogy a hírre inkább a Flextronics árfolyama reagált jobban, ugyanis a Google árbevételének jelentős része nem az okostelefonokból származik. A Google részvénye tegnapi záróértéke közelében ingadozik.

A Google árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]