Olajat talált a Mol kurdisztáni partnere

Vágólapra másolva!
A Mol kurdisztáni partnere, a Gulf Keystone olajtalálatról számolt be ma reggel. A társaság a Genel Energy-vel közösen végzett kutatása eredményre vezetett és kereskedelmi mennyiségű olajat tudnak a felszínre hozni a Mol egyik helyi érdekeltségével szomszédos területen. Naponta 2100 hordó kőolajegyenértékest tudnak a felszínre hozni.
Vágólapra másolva!

Olajtalálatról számolt be ma reggel a Gulf Keystone és a Genel Energy. A két társaság meghatározó szereplőnek számít Irak kurdisztáni régiójában, ahol az olajat találtak. A Ber Bahr-1-es kút eredménye szerint naponta 2100 hordó kőolajegyenértékest tudnak a felszínre hozni.

A találat érdekessége a Mol szempontjából az, hogy a sikeres fúrást a Shaikan mező szomszédságában végezték, ahol a Mol-nak a Gulf Keystone-nal végez kutatást és tervez olajkitermelést.

A Mol és a Gulf Keystone közös Shaikan mezőn elért eredményeihez képest viszonylag kicsi a mai olajtalálat, mely tulajdonképpen megerősíti, hogy a környéken van olaj és nem hiába tevékenykedik ott a Mol.

A Gulf Keystone és a Genel Energy papírja is emelkedik a mai kereskedés során. Előbbi 1,4, utóbbi 1,8 százalékos pluszban jár.

Genel Energy árfolyama (London)

Forrás: [origo]

Gulf Keystone napi grafikon (London)

Forrás: [origo]