Venni kell a Deutsche Bankot az elemzők szerint

Vágólapra másolva!
Hat éve nem voltak ennyire optimisták a Deutsche Bankkal kapcsolatban a szakértők, mint mostanában. A vállalatot követő elemzők kétharmada vásárlásra ajánlja a bank részvényeit, akik ráadásul további kétszámjegyű felértékelődési lehetőséget látnak a papírban.
Vágólapra másolva!

40 euróig is elmehet

Rendkívül kedvezően vélekednek a Deutsche Bankról a pénzintézetet követő elemzők, akik hat éve nem voltak ennyire optimisták Németország legnagyobb bankjával kapcsolatban, mint most. A céget követő 41 szakértő kétharmada vásárlásra ajánlja a bank részvényeit, szemben az egy hónappal korábbi 49 százalékkal. Arra, hogy az elemzők 66 százaléka fogalmazzon meg vételi ajánlást a Deutsche Bank papírjaira, 2007 óta nem volt példa - írja a Bloomberg.

Az elemzők továbbra is jelentős felértékelődési potenciált látnak a részvényben, mivel a szakértők átlagosan 40,33 eurós Deutsche Bank árfolyamra számítanak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Eurómilliárdos forrásbevonás után osztalékemelés jöhet

Az optimizmus hátterében a bank erős fundamentumai állhatnak, a cég rendkívül erős első negyedévet zárt, ráadásul a tőkehelyzetének javítása érdekében 2,8 milliárd eurós részvénykibocsátást hajtott végre, és további 2 milliárd eurónyi forrást vont be különböző tőkeeszközök eladása révén.

További pozitívum, hogy a bank Tier-1 tőkemegfelelési rátája 9,6 százalékra emelkedett a részvénykibocsátásnak köszönhetően, ami jóval kedvezőbb a március végi 8,8 százaléknál. Anshu Jain vezérigazgató közölte, a tőkeemelésnek köszönhetően a német társaságnak lehetősége lesz az osztalék megemelésére és különböző beruházások végrehajtására.

Tavaly a Deutsche Bank lett a világ legnagyobb kötvénykereskedője, 11 százalékos piaci részesedést kihasítva, miután letaszította a trónról a korábbi elsőszámú szereplőnek tekintett Barclayst.

Ugyanakkor újabb pereskedésekre készülhet fel a pénzintézet, mivel a bankközi kamatlábak manipulálása miatt a szabályozó hatóságok akár be is perelhetik a társaságot. Emiatt 2,4 milliárd euróra emelte a perköltségekre fordítandó tartalékét a cég a márciusi 800 millió euróról.

A részvények 10 százalékot drágultak az április 30-i tőkeemelés óta, ma viszont nem tudnak erősödni a rosszabb európai hangulatban, mivel 0,4 százalékos mínuszban forognak.

Deutsche Bank árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]