Szövetségre lép a Synergon és a Masterplast

Vágólapra másolva!
Stratégiai szövetséget kötött a Synergon és a Masterplast, melynek elsődleges célja az informatikai vállalat DataCenter beruházásának hatékonyabb lebonyolítása. Ezen túl tovább folytatja a felvásárlásokat a Synergon, miután bekebelezi az intormatikai szegmensben tevékenykedő Navigator társaságot.
Vágólapra másolva!

Stratégiai szövetséget kötött a Masterplast a Synergon Informatikai Nyrt. társasággal. Az együttműködés célja, hogy a Synergon DataCenter beruházás kapcsán a jövőbeni tevékenységüket össze tudják hangolni, és egymást erősítve tudjanak működni - áll a két vállalat által kiadott sajtóközleményben.

A Synergon az elmúlt hónapokban kezdte meg a szolgáltató független Tier-4-es biztonsági besorolású adatközpont (DataCenter) beruházásának engedélyeztetését, és a projektet a Masterplasttal együtt tervezik megvalósítani. A 7 milliárd forintos beruházás során a Masterplastnak elsősorban az építőipari alapanyagok beszerzésében, versenyeztetésében lesz fontos szerepe. Az együttműködéstől leginkább azt várja a Synergon vezetése, hogy kedvezőbb feltételekkel jut majd a projekthez szükséges alapanyagokhoz.

A Masterplast szintén profitálhat a szövetségből mivel olyan nagy hatásfokú outsource technológiával üzemeltetett IT-rendszerekhez juthat hozzá, melyek az átlátható gazdálkodását, és működését segíthetik a jövőben.

A Synergon ezen kívül továbbra is aktív a felvásárlási piacon, mivel az informatikai outsourcinggal foglalkozó leányvállalata bekebelezi az ugyanilyen tevékenységet végző Navigator Informatikai Zrt. vállalatot, és annak Vilati nevezetű leányát. A tranzakció után a Synergon Magyarországon egyedülálló, piacvezető outsource szolgáltatási portfólióra tesz szert. Az ügylet során a Synergon stabil éves várható árbevétele közel 1,5 milliárd forinttal, EBITDA teljesítménye pedig 450 millió forinttal bővül a társaság szerint. Az 515 millió forintos felvásárlást részben kötelezettség-átvállalásával teljesíti a Synergon.

A Synergon árfolyama

Forrás: [origo]

A Masterplast árfolyama

Forrás: [origo]