Offshore ügyletek miatt távozik a Raiffeisen vezére?

Vágólapra másolva!
Felajánlotta lemondását a Raiffeisen bank vezérigazgatója Herbert Stepic, egy nappal azután, hogy offshore számlái miatt vizsgálatot indítottak ellene. A bank hivatalos közleményében csak annyi szerepel, hogy magánéleti okok miatt nyújtotta be felmondását.
Vágólapra másolva!

Felajánlotta lemondását a Raiffeisen Bank vezérigazgatója Herbert Stepic, vélhetően amiatt, hogy csütörtökön offshore ügyletek miatt vizsgálat indult ellene. A bank közleményében azonban csak annyi áll, hogy magánéleti okok miatt nyújtotta be felmondását, amit a menedzsment már vizsgál is. Amíg nem születik döntés ezzel kapcsolatban Stepic a posztján marad.

A Raiffeisen tegnap rendelt el egy belső vizsgálatot a vezérigazgató offshore számláival szemben, azt vizsgálva, hogy azok megfelelnek-e a bank szabályozásának. Az osztrák pénzügyi felügyelet szintén vizsgálja az ügyet.

Még csütörtökön jelent meg a bécsi News magazinban, hogy Stepic a UBS-nél nyitott offshore számlán keresztül többek között Szingapúrban, és a Brit Virgin-szigeteken bonyolított le ingatlanügyleteket. Nem ez az első vizsgálat Stepic-csel szemben, ugyanis az osztrák pénzügyi felügyelet ezen a héten zárt le egy eljárást, amiben a bankvezér különböző szerbiai földügyleteit vizsgálták. Ezekből a befektetéseiből azonban már kilépett Stepic.

A cég részvényei 1,7 százalékkal csökkennek a mai kereskedésben, holott Európában kisebb pluszokban tartózkodik a bankpapírok többsége, például az Erste is 0,6 százalékos emelkedésben van.

A Raiffeisen árfolyama (Bécs)

Forrás: [origo]