Nagy harcot vívtak a japán tőzsdén

Vágólapra másolva!
Nap végére a pozitív tartományba került a japán tőzsde, ám az indexet komolyan megrángatták ma a tegnapi nagy mélyrepülés után, a jen árfolyama pedig hasonlóan ingadozott. A többi ázsiai piacon valamelyest már megnyugodtak a kedélyek, erősödéssel zártak a piacok.Közben Amerikában tegnap nem tudtak erősödni a piacok, jól teljesítettek viszont a távközlési cégek, valamint a Hewlett-Packard is, utóbbi árfolyama közel 17 százalékos pluszban zárt.
Vágólapra másolva!

Nap végén meglódult a Nikkei

Folyamatosan rángatják a Nikkei indexet, mely napközben már a 14 000 és 15 000 pontos értéken is megfordult. Nap végére viszont ismét a vevők domináltak a piacon, így a Nikkei végül 0,9 százalékos pluszban zárt. A Nikkei értéke még tegnap zuhant több mint 7,3 százalékkal, a negatív tartományba taszítva valamennyi fontosabb globális indexet. Elsősorban a kínai makroadat, valamint az utóbbi napok heves emelkedései után várt természetes korrekció tehető felelőssé a a tegnapi mélyrepülésért, nem megfeledkezve a Fed jegyzőkönyvének kedvezőtlen fogadtatásáról.

A Nikkei értéke

Forrás: [origo]

A jen szintén vegyesen teljesített ma, először folytatta a gyengülést és egészen a 102,5-ös szintig is eljutott, majd onnan jelentős erősödésbe kezdett, egészen a 101-es szintig. Ahogyan a Nikkei, úgy a jen árfolyama is fordult mégegyet zárásra, 101,6-ig csúszott vissza a japán fizetőeszköz a dollárral szemben.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: [origo]

A többi ázsiai piacon némileg már megnyugodtak a kedélyek a tegnapi gyenge kínai makroadat után, a Shanghai Composite és a dél-koreai KOSPI is a pozitív tartományban jár. Egyedül az ausztrál tőzsde gyengélkedik, mely 1,6 százalékos mínuszban van.

Forrás: [origo]

A Lenovo 3 milliárd dollárt meghaladó készpénz állománya lehetővé teszi a cégnek, hogy egy nagyobb akvizíciót is végre hajtson a Bloomberg szerint. A világ második legnagyobb PC gyártója telefongyártót és szerver gyártót is vehet a forrás szerint.

Maradtak a mínuszok nap végére is

Nap végére is mínuszban zártak az amerikai piacok, a fontosabb indexek 0,1-0,3 százalékos visszaesésekkel zártak, egyedül a Russell 2000 volt kivétel, ami 0,2 százalékot erősödött.

Forrás: [origo]

Tízből kilenc S&P 500 szektor is mínuszban zárt tegnap, egyedül a távközlési szektor volt képes erősödésre, mely cégek árfolyama átlagosan 0,5 százalékkal került feljebb.

Forrás: [origo]

13 százalékot esett a Sears Holdings tegnap piaczárás után, miután kiderült, hogy az elemzői konszenzusnál nagyobb veszteséget ért el társaság. A legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma 3,6 százalékot esett az USA-ban, Kanadában pedig 2,6 százalékot.

2001 novembere óta nem volt ilyen jó napja a Hewlett-Packardnak, mely 17 százalékot tudott emelkedni a két nappal korábbi gyorsjelentés miatt. A Dow legjobban teljesítő tagja volt ezzel a mutatvánnyal.

A Hewlett-Packard árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]

A Google is kiszemelte magának a Waze nevű céget, melyet a korábbi értesülések szerint a Facebook akar megvásárolni. A Google elképzelhető a Bloomberg információi szerint, hogy felvásárlási csatába kezd a közösségi oldallal a térkép szoftvert készítő cégért. A Waze a források szerint nagyjából 1 milliárd dollárt érhet.

Az elemzői konszenzushoz képest vegyes negyedéves számokat tett közzé az internetes rádió, a Pandora. A társaság árbevétele jobb lett a várakozásnál, a profit viszont egybeesett a várakozásokkal. A részvény 8 százalékot ugrott piaczárás után, mivel a cég prognózisa jobbak lettek, mint amire a piac számított.