Az MKB 116 milliárdot kér hitelezésre

Vágólapra másolva!
Az MKB Bank több mint száztízmilliárd forintos hitelkeret igénybevételét vállalja a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjából.
Vágólapra másolva!

„A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának (NHP) főbb célkitűzései, különösen a gazdasági növekedés felgyorsítása, valamint a kis- és középvállalati (kkv) szektor terheinek csökkentése kiemelten fontosak az MKB Banknak. A program egyszerre lehet katalizátora a kis- és középvállalati növekedési stratégiánknak, valamint megalapozója a hitelkereslet élénkülésének.” – mondta Balássy László, az MKB wholesale, valamint pénz- és tőkepiaci üzletágakért felelős igazgatósági tagja.

A kkv-k hitelezésében már most is jelentős piaci pozícióval rendelkező MKB Bank az elkövetkező években további erősítést tervez ebben a szegmensben. „Annak érdekében, hogy közvetítői szerepvállalása a leghatékonyabb legyen az NHP-ban, az MKB Bank 116 milliárd forintos hitelkeret igénybe vételét, valamint ennek kkv-k felé történő folyósítását vállalja a programból” – fogalmazott Szabó Balázs, a bank középvállalati üzletágáért felelős ügyvezető igazgatója, hozzátéve: a keretszám természetesen a jegybanki allokációt követően válik véglegessé.

Noha a szektor – döntő részben külső hatások miatt – nincs könnyű helyzetben, van számos olyan kkv, amely rugalmasan alkalmazkodik a kedvezőtlen környezethez, jól méri fel a lehetőségeit és képes a nyereséges működésre. „A folyósítási feltételeknek megfelelő vállalkozások számára nem csupán olcsóbb finanszírozást jelent az NHP, hanem lehetővé teszi az eddig kényszerűségből elhalasztott beruházások, fejlesztések elindítását” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.