Sorsdöntő szinteken billeg a forint

Vágólapra másolva!
Bár az OTP gyorsan lerázta ma magáról a nemzetközi piacokon uralkodó eladói nyomást, a forintnak ez nem igazán sikerült. Az árfolyam gyengült, bár szó sem volt arról, hogy nagyon elkalapálták a devizát, inkább csak kisebb paskolást láthattunk. Ez számokra lefordítva annyit tesz, hogy 289,5 forint/euróról a délutáni órákra a 290,9-es szintekig gyengült az árfolyam. A nagyobb kérdés, hogy képes lesz-e a forint átszökkenni az előtte tornyosuló fontos technikai szinteken. Egy biztos, hogy sorsdöntő szinteknél billeg az árfolyam. 
Vágólapra másolva!

Reggel még nagyon megrémült minden befektető, a japán részvénypiacon ugyanis pánikszerű eladási roham lett úrrá. A befektetők megijedtek, hogy az amerikai jegybank idő előtt elkezdheti abbahagyni a pénznyomtatást, mely félelmek az európai tőzsdék esésében is szerepet játszottak. Nem csoda talán, hogy ezt látva ma a forint eddigi erősödése is hirtelen parkolópályára került.

A reggeli szintekről a deviza egészen 292 forint/euróig gyengült, bár a délutáni órákban már oldódott a feszültség a világban, így a forint is lemászott a 291-es értékekig.

A gyengülést egyáltalán nem mondhatjuk drasztikusnak, hiszen a rossz hangulatban általában borítékolható a forint gyenge szereplése. Ilyenkor a befektetők kerülik a kockázatos eszközöket, márpedig a forintot a legtöbben ebbe a kategóriába sorálják. A rossz külpiaci hangulat mellett azt se felejtsük, hogy a forint igen erős technikai szintekhez érkezett, melyeket nem lesz könnyű áttörnie az árfolyamnak. Éppen emiatt jelenleg az tűnik valószínűbbnek, hogy a forint kisebb gyengülést mutat majd ezekről az értékekről, persze egy ilyen forgatókönyvet a világban zajló események akár egyik óráról a másikra is könnyen átírhatják.

Ha mégis sikerülne a forintnak a 288-as szint alá menni, úgy további tér nyílhatna a fizetőeszköz erősödésére. Az biztos, hogy sorsdöntő szintekhez érkeztünk.