Zűrös ügyek kiteregetésével támadnánk Brüsszelt

Vágólapra másolva!
Ha nem engedik ki Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól, beindul a kommunikációs úthenger. Ennek részeként az Európai Bizottság tagjainak zűrös háttérügyeit is nyilvánosan kiteregetné a kormány.
Vágólapra másolva!

Minden fronton kész harcolni az Európai Unió ellen a magyar kormány, ha a pénzügyminiszterek júniusi találkozóján nem kerülünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól - írja a Figyelő.

A lap úgy tudja, hogy a magyar kormány a kommunikációs stratégia részeként egyes bizottsági tagok zűrös háttérügyeinek kiteregetését is kész bevetni. "Beindul a henger, minden nyilatkozat a kettős mércéről szól majd" - hivatkozik a lap egy névtelen nyilatkozóra, aki szerint a tisztségviselők offshore ügyei is előtérbe kerülhetnek, azzal indokolva a lépést, hogy korábban a franciák is kijátszották ezt a kártyát.

Magyarország a 2004-es csatlakozás óta túlzottdeficit-eljárás alatt áll, és a kormány azt valószínűsíti, hogy az általa kedvezőnek tartott gazdasági mutatók ellenére őszig még nem kerül ki onnan. A politikai csatát azonban már így is megnyerte a kabinet, hiszen a hazai közvélemény előtt az unióval hősies harcot vívó kormány képe bontakozott ki.